3/31/2008

Мъжете не разбирали женския флирт…


Мъжете не разбирали женския флирт. До този извод са стигнали учени от университета в щата Индиана, пишат колегите от “Телеграф”. Според проучването на щатските умници, мъжете не забелязват огромните ни усилия (на нежния пол) да привлечем чуждото (мъжкото) внимание. Е как да ги забележат като сигурно вече са се изтощили от намеци, пипания, погледи, почесвания, сресвания, кашляния, кихания, връткане на петички, etc…

В изследването “специалистите” са тествали 300 студенти от двата пола. Всеки един от тях е трябвало да погледне 280 снимки на жени и да определи коя от четирите емоции – приятелско разположение, сексуален интерес, тъга или неприемане, изразява всяка една от тях. Е, познайте какво – мъжете дали много по-неточни резултати от жените.
А после защо обичам да говоря на приятелите си за НАС. Женските. Females. Защото колкото и да е самоуверен един мъж, никога няма да ни схване. Ама никога. Мисли си че знае нещо, опитва се да си навие на пръста, че е така, а всъщност единици са тези, които наистина и с право могат да заявят “Аз разбирам това чудо жените”… в кюпа слагаме и тези, които не знаят какво искат. Измежду многото си познати и единиците приятели зная само трима, които, с ръка на сърце признавам, имат женско мислене (Георги, брат ми и едно от най-близките ми другарчета-Алекс). И това го разбирайте като комплимент. Нямате си на представа, колко ми е трудно на мен самата да се разбера понякога. Трябваше ми чужда помощ и то мъжка, за да науча, че когато си оставиш чашата на ръба на масата в дискотеката, а отидеш да танцуваш в отсрещния ъгъл, мъжете разбират това като зов. Лай, нужда от внимание, и веднага започват да пъплят към и около теб като мравчици. (По действителна случка – зимна при това. Аз бягах, бягах, но те ме преследваха така, както пчелите преследват голямата сладка медена пита.) И да, трябваше мъж да ми каже, че когато подтичквам и се усмихвам, в копнежа си да се отърва от натрапниците, ги предизвиквам още повече. Трябваше ми мъж, за да разбера, че когато си въртя косата, докато говоря, означава че се притеснявам. А тя просто се беше замотала във фибата…

Мили ми мъже,
Няма как да разберете едно женско, без някое такова да ви обясни трикчетата в поведението ни. Вече почти не срещам представител на нежния пол, който явно и целенасочено да открива козовете си. Аз го правя (и то само от време на време), защото ми става мъчно. Защото се натъжавам, когато видя някое симпатично момченце, което идея си няма в какво се забърква и за какво става дума. И като се почне от разговорите по телефона – “Няма да мога днес, но ако искаш утре ми се обади”, “Извинявай, че не ти вдигах тея дни, но бях много заета”…Тези две реплики са напълно достатъчни за да онагледят цялата тази заблуда, в която живеят повечето мъже. Първата, например, те ще я приемат като отказ во веки веков. За жените обаче това означава, че не могат днес, и ще се радват да се видите утре. Вижте, втората реплика вече е по-засукана. Не си вдигам телефона от три дена, защото не искам да ти чувам отвратителния глас и да се чудя как да те отрежа. Точка.

За знаците ще ви успокоя – не се притеснявайте. Според мое лично проучване, 80% от представителите на нежния пол хал хабер си нямат от нещата, които правят – гризане на нокти (навик), потропване с крачета (нерви, кофеин, цигари, дрога), сучене на коса (споменах ли за заплитането във фибите и ластика?). Или просто не винаги ги правят с тази умисъл, която по-късно възприемат представителите на силния пол.

Според щатското проучване, мнозина от мъжете бъркали дружелюбността със сексуалния интерес и обратното – приемали сексуалността за приятелско разположение.


Аз и друг път съм се "тормозила" с този въпрос... големият мъжки проблем.

7 коментара:

Ал каза...

Браво, Ели. Темата е доста интересна за дискутиране, може и да седна да я развия от мъжка гледна точка ;)

Po3u каза...

Ще се радвам ако го направиш. Ще стане доста интересно!

Ал каза...

Ще ;)

Анонимен каза...

Ех, защо не можеше всичко да става просто директно и лесно :). Момичетата, ако харесвате някое момче - просто отидете и му го кажете. Стига с тези знаци и тайни азбуки. Аз лично много се радвам на вас, които си спестявате хилядите увъртания.

Въпреки всичко, повечето пъти, ако има достатъчно голямо взаймно приличане, все ще се случат нещата от самосебе си :).

genuine каза...

Хаха :) Попринцип общоприетото тълкуване на въртенето на коса е това , че им се прави секс. Както и на мърдане на краката.
Но така или иначе за какво ми е да гледам знаци като един поглед казва всичко, което иска да каже :)

Анонимен каза...

Да кажа нещо и аз.. - в случая май през повечето време е имало съвсем явни сигнали, които обаче отказваш да признаеш че ги правиш, затова и не можеш да се разбереш себе си.. естествено няма да си съгласна с мен,..

Анонимен каза...

Ами как да се обясниш на мъж като той се интерисува само от чащката и ако е празна почва да се оглежда за ..... сервитъорка! Е какъв е смисъла да си хабиш заряда за такъв Адам? Някой ще каже - липса на интерес? Годините доказаха обратното, но времето назад не се връща!