3/05/2008

Sony изпраща снимките в Атлас-а




Снимките ви вече носят информация за това, кое кътче от планетата изобразяват. Това става възможно благодарение на технологията Geo Tagging, която ви позволява да видите изображенията направо на картата, секунди след като са заснети. За целта ви трябва само някой от новите модели на Sony Ericsson - C702 или W760. Geo Tagging използва вградения в двата телефона aGPS приемник. По този начин, когато снимате, заедно с датата и часа, към изображението се добавят и географските ширина и дължина. След това специален софтуер ги позиционира на картата. За вас остава само да изберете, дали това да стане в Google Mobile Maps, Google Earth, Flickr или Pisaca.
За телефоните отблизо
Sony Ericsson C702 е ориентиран към хората, които водят по-активен начин на живот и обичат да снимат в екстремни ситуации. Той е водо- и прахоустойчив и разполага с 3.2-мегапикселова Cyber-Shot камера. Телефонът има и GPS модул, който работи с Google Maps. По този начин към данните на снимките се появяват и географските дължина и ширина. Освен това, можете да откриете желаната посока или място без дори да докосвате GSM-а, благодарение на технологията Wayfinder Navigator. Тя разполага с информация за над 30 млн. точки в Европа и ви напътства чрез глас, който излиза през вградените стереоговорители. Освен всичко това, C702 е подходящ и за слушане на музика - има FM радио, както и MP3 и MP4 плеъри.
От Sony Ericsson пък определят W760 като музикален GPS-слайдер. Освен чрез специалния музикален бутон, радиото и Walkman плеъра могат да се включат и чрез разклащане на телефона. W760, също като C702, разполага и с GPS модул, както и с geo tagging технология. Освен това, моделът има и 3D игри, както и високоскоростен уеб достъп с широкоекранно браузване. Телефонът разполага и с 1GB вградена памет, на която се събират над 900 песни. W760 ще се предлага в три разцветки – сребърно, червено и черно.

Няма коментари: