3/16/2009

Sugar се прероди с нови одежди

Ентусиасти, спете спокойно. Слуховете, че Меката на хип-хопа в София е затворила, се размиха и вече можем официално да обявим отварянето на клуб Sugar. Единственият клуб в София, в който в петък вечер можете да видите повече чернокожи, отколкото бели, отваря врати вече цяла седмица, макар ремонтните дейности да вървят с пълна сила. Въпреки че в момента функционира само едното помещение, собствениците на заведението са нетърпеливи и вече посрещат с отворени обятия най-запалените си фенове.
"Наложи ни се да посрещаме клиенти, докато сваляме найлоните от прозорците", обяснява Шлеви, докато изтупва праха от табуретките.
Смяната на мястото е напълно разбираема. Намиращият се доскоро под колоните на ул. "Граф Игнатиев" клуб реши най-сетне да се раздели с досадното мазе, което трудно успяваше да събере всички почитатели на некомерсиалната музика. Определено танцуването между колони и стълби беше трудно, да не говорим за почти неизползваемата втора зала, в която за съжаление място намираше само гардеробната и един зажаднял за сън барман.
Новият дом на рапъри, брейкъри, груувъри и т.н. вече се намира на ъгъла на бул. "Тодор Александров" и "Цар Борис" и няма абсолютно нищо общо с преди освен белите тапицирани столчета и черните масички. Ако го видите отвън, първоначално ще си помислите, че хората са полудели и са решили да трансформират нощното заведение в поредния псевдо кафе-клуб, предназначен за тиха сбирка с приятели и показване на нови дрешки. Изненадите обаче започват след прекрачването на прага.
Първата е, че не е нужно да слизате пет минути по стълбите, за да навлезете в атмосферата на заведението. Клубът е построен на приземно ниво и разполага с цели четири помещения, ако не броим терасата, която ще приема гости едва когато температурите навън скочат над 17 градуса. Две от залите също са в ремонт и може би ще бъдат отворени след лятото. Едната от тях е изключение от цялостната концепция на клуба и се намира под земята - по стълбите, през коридора, покрай гардероба и вляво. Тя ще бъде ВИП и ще се дава с резервации за купони или срещи на "по-тихо". За по-лежерно настроените е предверието, чиито сепарета се намират сравнително далече от голямата шумотевица.
Това място е предназначено за размисли и задушевни разговори на по питие.
Засега е готова само голямата зала, която няма нищо общо с предишното помещение, което се опитваше да събере всички заедно, но винаги оставаше някой по ъглите и между колоните, жално държащ питие в ръка. Масите и сепаретата са разположени покрай стените, като по средата е обособено достатъчно място, на което запалените танцьори могат да покажат на какво са способни. DJ пултът е един, основният бар също, но за сметка на това огромен и разчупен - заема почти цялата дясна стена на помещението. Голямата изненада в новия дизайн на хитовия клуб обаче не са нито масичките, нито столчетата или барът. Новият Sugar уцели в десетката с уникалните визуални ефекти, които ще "красят" мястото по тъмно. Светодиоди по тавана и стените ще се състезават с прожектори и лазери по време на партитата, докато на големия екран - зад диджей пулта - вървят тематични клипчета.
Заведението е с капацитет около 300 места и отново ще заложи на партитата, носещи му слава из цялата страна. В четвъртък феновете на Groovy Sessions ще могат да се насладят на фънк, бразилелектро, латино, брейкбийт и диско. Петък и събота вечер отново са посветени на легендарното Bounce Party, когато хип-хоп феновете ще кълчат снага на фона на най-добрите ъндърграунд (и не чак толкова) парчета.
СНИМКИ: МАРИН КРЪСТЕВ@MONITOR

Няма коментари: