10/29/2007

Microsoft представи OUTLOOK 2007

Microsoft представи OUTLOOK 2007

Новата серия програми на софтуерния гигант оптимизират връзката между компютъра и мобилния телефон

Microsoft представи продуктите от серията Unified Communications и в България. Сред новите версии на Windows Mobile, Exchange Server и Office Communicator се нарежда и Microsoft Office Outlook 2007. Експертите от компанията са се постарали да направят програмата нещо повече от e-mail клиент и тя би се харесала дори и на най-запалените почитатели на Linuх. Докато преди години проверката на електронна поща чрез телефона беше лукс, сега това се превръща в необходимост.
Част от екстрите в новия Outlook са календарът и списъкът със задачи, които могат да бъдат споделени с други потребители от адресната ви книга. По този начин, когато искате да организирате среща, можете да направите това само чрез едно съобщение и кратка справка. Това ще ви спести дългите телефонни разговори и уговорки. В програмата има интегрирани списъци с ресторанти, зали и др., които също можете да запазите само с едно съобщение. Освен това, новата поща има и една много полезна възможност ­ изпращането на анкети. Така ако изпратите e-mail с въпрос "Ще дойдете ли довечера" с възможни "Да" и "Не" до 50 души, след няколко минути ще получите директни отговори, както и обща справка. Ще можете да ги прегледате като отворите изпратеното писмо от папката Sent Items и от там изберете Tracking. Такъв бутон има и в календара, за да прегледате дали човекът, залата или услугата, от които имате нужда, са свободни.
Ако пък сте объркали получателя на дадено съобщение и осъзнаете това малко след като сте го изпратили, можете да се възползвате от услугата Recall, която връща e-mailа.
Полезна и удобна възможност е и тази, за преглед на attachment-и. Вече няма да се налага, да сваляте файла и след това да го отваряте в специално приложение ­ от Windows са се погрижили, да разглеждате всичко в един прозорец.


В новият Outlook 2007 имате и повече права върху съобщенията, които изпращате. Когато искате информацията в даден e-mail да бъде Read-only или достъпна след въвеждане на парола, трябва просто отворите в менюто Security и от там да изберете желаните от вас ограничения. Също така, можете да зададете валидност на съобщението, като след изтичане на срока то автоматично да се изтрие.
Най-доволни обаче ще останат тези, които освен Outlook използват и телефон с операционната система Windows Mobile. За тях има специален набор услуги, които стават достъпни след синхронизация на двете приложения. По този начин потребителите ще могат освен на телефона, да получават информация за пропуснати обаждания и в e-mail клиента си.
Windows Mobile е съвместим и с още едно приложение ­ чат-клиента Office Communicator 2007. Ако не сте на компютъра и някой ви пише, вие автоматично ще получите съобщение за това освен в Inbox-а на пощата и на мобилния си телефон.
Също така, благодарение на Outlook Web Access (вече задължителна част от програмата), всички потребители имат директен достъп до адресната си книга, Inbox, Outbox и всички други услуги и папки, които предлага Outlook Express 2007, без значение къде се намират.

Публикация в "Монитор"

2 коментара:

Анонимен каза...

Today there is still plenty of activity in all the area mines.

Jundee brought up US$400 million of gold
property alone, while Bronzewing, at this time owned by Navigator Strategies Ltd.
A large number of workers, particularly in the professional occupations,
will become eligible for retirement in the coming years, and some companies may have
trouble coping with the loss of many experienced workers to retirement at a time when the industry is expanding
production on dryer machine and ball mill machines.


Stop by my webpage: mining

Анонимен каза...

In contrast, the non-organic gardener is more likely to use chemically created
fertilizers. 5 will decrease the availability of lead from your soil.
In some cases, the quantity of materials for making compost in the
amounts desired (an annual layer 2 inches deep across the
garden) cannot be obtained.

Also visit my web site ... soundings