6/28/2010

Martina Topley-Bird идва с Massive Attack

Дръж се здраво! Тази седмица започва със страхотни новини. Трябва да те предупредим обаче, че е наложително да си пазиш силите, въпреки че ударните летни партита вече започнаха. Новината, която ни разтресе тази сутрин, е свързана с концерта на Massive Attack, който ще се проведе на 15 юли в столичната зала Фестивална. Заедно с кралете на трип хопа на сцената ще се качи и един от най-мелодичните гласове познат на публиката – Martina Topley – Bird.

Световното турне на Massive Attack набира скорост вече десен дни. Седем години след последния им албум “100th Window” от 2003 г., Robert Del Naja (3D) и Grant Marshall (Daddy G) прекъснаха дългата си творческа пауза с чисто новия “Heligoland”, който ще можеш да чуеш наживо само след две седмици. Въпросната нова компилация припомня, че има музикални стилове, неподвластни на времето.

Но сякаш новината за това, че ще най-сетне ще чуем нещо ново от групата и то на живо не ни привлича толкова, колкото факта, че на сцената ще се качи изпълнителката, чийто глас чуваме в легендарното парче „Teardrop”. Именно вокалите на Martina Topley-Bird превръщат емблематичната за Massive Attack песен в повече от музика. Bird изпява „Teardrop” когато е едва на 23-годишна и от тогава се превръща в любимка на публиката. Издава два солови албума - “Quixotic” (2003) и “The Blue God” (2008). Само дни преди концерта в София ще се появи и третият й албум “Some Place Simple”, като със сигурност ще чуем парчета от него и от сцената на Фестивална. А защо да не чуем завладяващият и глас и в „Teardrop”? Остава само да чакаме.



Чети още за музиката: www.beatnsound.bg

Няма коментари: