6/23/2010

Mambo Italiano на живо през септември

Хубавите музикални изненади тази година продължават. Този път новината идва от Jazz FM и, противно на очакванията, не е свързана с поредното лятно събитие. Радиото представя за първи път в България една от най-добрите европейски джаз формации - Club des Belugas.
Концертът ще се състои на 16 септември 2010 от 19:30 ч., в зала 1 на НДК. Музикантите ще представят своите изпълнения и миксове на живо, специално за деветия рожден ден на радиото. Известни по целия свят със своята модерна авторска музика, Club des Belugas постепенно се превръщат във водещата европейска група в нюджаз и лаундж музиката. Те ще пристигнат у нас с вокалистката Brenda Boykin, която музикалната критика определя като най-автентичния и находчив блус вокал на своето поколение.
Съвременното европейско звучене на бандата е наситено с бразилски ритми и американски черен соул от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. През 2006 г. Club des Belugas са удостоени с честта да бъдат единствените музиканти в света, на които е позволено да ремиксират песен на Дийн Мартин. Така се появява темпераментната и пламенна нова версия на Mambo Italiano, която българските фенове ще могат да чуят на живо след няколко месеца.


Няма коментари: