12/11/2007

Шантави клавиатури

Устройство ни помага да се справим с болките в ръцете

За всеки влак си има пътници. В случая, за всеки потребител ­ клавиатура. На пазара има много устройства, които да задоволят нуждите на различните типове хора.

Клавиатура за филателисти

Колекционирането на пощенски марки е хоби за едни и страст за други. В голяма част от колекциите има марки, които не са нужни или не са интересни. Тази клавиатура е интересно тяхно приложение. Ентусиастът Джейк фон Слат публикува в Интернет снимки на филателистичното устройство, които направил неговия приятел Анди. Според него разглеждането на марките по този начин е по-интересно, отколкото в класьор.





Всички бутони от раз

Клавиатура, на която можете да натиснете всички бутони едновременно, пуснаха от компанията SteelSeries. Моделът 7G, за разлика от повечето такива устройства, не разполага с механизъм за блокиране на клавишите при едновременното им натискане.
По този начин клавиатурата става лидер по количество операции в минута. В допълнение към стандартните интерфейси, 7G притежава аудио конектори, два USB порта и позлатени контакти. Устройството има и превключвател, който намалява звука при натискане. Цената на клавиатурата е $150.


Символите - по желание

Несъмнено, една от най-шантавите клавиатури е дело на Art. Ledebev Studio и се нарича Optimus Maximus. LCD устройството разполага със 113 клавиша, всеки един от които представлява цветен OLED дисплей с резолюция 48x48 и големина от 10.1mm. Устройството позволява да програмирате вида и функцията на всеки бутон, според нуждите и програмите, които използвате. Цената на клавиатурата е около $1500.




В крак с модата

Клавиатурите също могат да се движат в крак с модата. Това показва новото предложение на корейската компания Luxiium. Зад всеки бутон на моделът Luxeed има многоцветни (до 256 цвята) светодиоди. Това позволява да оцветите всеки клавиш според вкуса си. Клавиатурата се предлага с бял и черен корпус. Дясната є част пък може да бъде разкачена, което е удобно, ако често работите с цифри.





Удобство за всеки пръст

Мисията ни е да помогнем на хората да се справят с неудобствата, свързани с повечето клавиатури. Това заявили експертите от британската компания Maltron още при създаването є през 1977г. Според тях джаджите им ще помогнат най-вече на хората, които страдат от RSI (хронична болка в пръстите при продължително използване на мишка и най-вече клавиатура). Ергономичната клавиатура за две ръце има за цел да намали ефекта от продължителното напрягане на пръстите при писане на текст. Устройството пасва максимално добре на дланите и по-този начин при писане се извършват много по-малко движения, от колкото на стандартна клавиатура. От Maltron имат и модели само за лява или дясна ръка. Цените клавиатурите са между от 400 и 800 долара.

Няма коментари: