12/18/2007

ФОТО- разкош с LG VIEWTY

Първият телефон, с характеристики на фотоапарат вече е в България


Първият мобилен телефон с професионална 5.1MP камера беше официално представен и в България. Името му идва от новата дума в английския ърбън речник ­ viewtiful. В превод, тя означава "повече от прекрасен", "фантастичен". Елегантният LG Viewty (KU990) позволява уникалната възможност, да се заснемат по 120 кадъра в секунда. По този начин, освен че можете да създавате висококачествени клипчета, имате възможност и да ги гледате на забавен каданс. Смартфонът работи с оптика Schneider Kreuznach и поддържа и Divx формат. По този начин, видеофайловете могат да бъдат прехвърляни в директно от компютър, без да е необходимо допълнително конвертиране. Освен върху малкия екран обаче, клипчетата могат да бъдат показвани и на телевизора, посредством TV-out изхода. Като допълнение, Viewty има и опция за изпращане на видео директно към YouTube.

Фокус-мокус
Впечатлява
щи в телефона са функциите за стабилизация на изображението и ръчния фокус. Те ви дават повече контрол върху процеса на заснемане и желаното качество на снимката. Освен това, апаратът разполага и с опциите Face tracking (фокусиране върху лица) и Picture bridge, които досега бяха характерни само за фотоапаратите от по-висок клас. Новият телефон заимства от технологиите при дигиталните камери с висока резолюция и интегрира функциите ISO 800 и SmartLight. По този начин потребителите имат възможност да създават ярки снимки дори в затворени помещения или при нощно снимане.
Игра на картини
С LG Viewty можете да редактирате изображенията директно от телефона. Снимките могат дори да бъдат подписани със собствен почерк. Това е възможно благодарение на 3 инчовия WQVGA сензорен
екран на GSM-a и прикачения към него стилос за писане. Устройството без проблем разпознава както ръчно написан текст. Дисплеят на Viewty е с 262 000 цвята и резолюция от 240 х 400 пиксела. Вградената памет от 100МВ и поддръжката на 2GB MicroSD карта пък осигуряват достатъчно място за всички снимки, клипове и документи.

Още екстри
Втората камера над дисплея осигурява идеална видеовръзка в
реално време. Сред функциите на телефона са още мултимедиен плейър и FM радио. За бърз интернет достъп извън 3G покритието, KU990 поддържа GPRS и EDGE, a за комуникация с външни устройства ­ USB 2.0 и Bluetooth. Телефонът разполага и със специално колело Jog wheel. То позволява на потребителите бързо да смаляват страници в интернет браузъра или да приближават и отдалечават обектива при снимане. Освен това, колелцето служи и за увеличаване и намаляване на звука по време на разговори. До края на декември, мултимедийният LG Viewty ще може да бъде открит само в магазините Germanos в страната. Моделът се предлага на цена от около 900 лв.


Размери

103.5mm x 54.4mm x 14.8mm


Тегло

112 г


Дисплей

сензорен 3.0” LCD


Камера

5.1 Mega pixel AF/MF с Xenon Flash


Лещи

Schneider-KREUZNACH


Мрежи

GSM / EDGE / HSDPA


Памет

100MB вградена


Няма коментари: