10/29/2010

Да принтираш от другия край на света


Принтер с електронен адрес, печатане директно от телефона и съхраняване на файлове на специален дигитален облак, който премахва бариерите на разстоянието. Звучи ли ви като научна фантастика? Да, и на нас, докато не установихме, че е реалност.

Тази седмица HP представи първите уеб принтери и технологията еPrint, която позволява директен печат от интернет посредством облака на НР. Това са първите уеб принтери в индустрията, които позволяват директен печат от смартфони и други мобилни устройства, без значение дали принтерът се намира в същата стая или в съседна държава. По този начин компанията успява да премахне бариерите на разстоянието и да позволи на хората да изпращат файловете там, където искат да ги отпечатат от техните мобилни устройства.
Платформата HP ePrint ще бъде достъпна чрез новата гама многофункционални принтери на компанията. Всеки модел ще има уникален имейл адрес, което позволява на подателя да изпрати разпечатката по същия начин, по който ще изпрати електронно писмо. Принтерите използват HP облака, за да позволят на хората да изпращат файловете, които искат да отпечатат от техните мобилни устройства. От майка и детето й, които печатат детска рисунка от iPad, до бизнесмен, който, пътувайки, изпраща за печатане презентация от смартфон - HP ePrint позволява на хората да печатат по всяко време и от всяко място. Новата гама e-All-in-One многофункционални принтери е с възможност за безжична връзка с интернет. Това са първите принтери с възможност за работа директно с уеб съдържание, като оцветяване на страници за децата ви, 3D герои и HP quick forms, новини и т.н. „Знаем, че нашите клиенти искат лесен начин да отпечатват своето съдържание, навсякъде, по всяко време. Ние правим това реалност, давайки на хората възможност да печатат от всеки вид устройство с достъп до интернет – смартфони, iPad, нетбуци и други, на всеки уеб принтер в нашето портфолио,” коментира Георги Филипов, маркетинг и продуктов мениджър Мастиленоструйни продукти и уеб приложения в HP.

Цените на новите устройства започват от 159 лева. Първоначално в страната ще започнат да се предлагат потребителските модели, а от ноември компанията ще започне да предлага и бизнес продуктите си и свързаните с тях приложения за печат.
.

Няма коментари: