3/23/2009

“Артисти” до входа на Сатирата



Районът около Сатиричен театър “Алеко Константинов” в София вече може да се нарече истинска ВИП зона. Освен че театърът вече посреща гостите си изцяло ремонтиран, миналата седмица в сградата му врати отвори и най-новото “арт” заведение в столицата, което цели да привлече както почитатели на сценичното изкуство, така и отявлени имена на българската култура и хайлайф. Ако сте от по-артистичните натури, вече можете спокойно да кажете сбогом на дънките и разточителното обикаляне по арт-кафетата. Мястото, където можете да срещнете сродни души, накуп с някоя друга родна звезда, да побъбрите за култура или да научите най-новите клюки от света на шоубизнеса, вече приема гости.

Бар-ресторант “Артисти” се намира точно до входа на Сатирата и е със 120 места. Заведението ще работи от сутринта до полунощ. На откриването миналата седмица се появиха много лица на родния хайлайф, сред които Деси Банова, Елеонора Манчева, Жана Жекова и музикантът Калин Вельов. Топмоделът Ивана Скендерова пък пристигна заедно с половинката си Мартин Горанов. Партито уважи и шефът на Народния театър Павел Васев. Специален гост за вечерта беше Човекът паяк Иван Кристофф, който пристигнал от Канада, като близък приятел на домакина Кирко Кирков. Водещ на програмата, разбира се, беше първият светски хроникьор у нас Евгени Минчев.

Ресторант “Артисти” е построен на два етажа – приземен и подземен. Приземният представлява нещо като кафе-клуб, в който можете да седнете и да обсъдите последните културни събития на по чаша чай или фреш. Масичките и столчетата са за малки компании – 3-4 човека, като покрай стълбите има разположен диван за по-лежерно настроените.

На подземният етаж се намират гардеробът и ресторантската част на заведението. Тя разполага с около 70-80 места, където да се насладите на разнообразните кулинарни изкушения, които готвачите предлагат. Сред рецептите в менюто окото първо грабват салатите, сред които се открояват “Сурими” (зелена салата, царевица, ролца от раци, домати, пресен лук, варено яйце, лимонена заливка), “Синьо сирене с орехи” (маруля, чери домати, орехи, синьо сирене, грозде, ябълка, лимонов винегрет), “Диви гъби с фета” (салата, диви гъби, сирене Фета, домати, пъдпъдъчи яйца) и патешките филета с лешници и домати. Основното меню също е богато, като готвачите са готови да ви приготвят специалитети като “Фетучини Строганов”, “Пене пиле с броколи” или ризото. Не са пропуснали и рибата. За любителите се предлагат най-различни вкусотии – от треска в чеснов сос и сьомга с подправки до морски дарове с перно, авокадо с месо от раци и октопод върху оризови спагети. Заведението дори предлага меню обяд, което важи от 11.30 до 14.30 часа всеки ден. Организаторът на вечерта Евгени Минчев издаде, че дори планира съвсем скоро да изненада гостите на “Артисти” със специални кулинарни вечери, наречени “Звездите готвят за вас”.

За любителите винари “Артисти” предлагат богата винена листа, като цените за бялото и червеното започват от 18 и стигат до 58 лв. бутилката. За по-слабите пиячи има опция за чаша, която се предлага срещу скромните 4.50 лв. Сред напитките място намира и шампанското, като при него “цена” е доста разтегливо понятие. Ако не сте с големи претенции, можете да поседнете на по бутилка Просеко, което струва 29лв. Но ако сте ценител на напитката, със сигурност ще се разделите с една стотачка за бутилка Cordon Rouge.

Освен ресторант, “Артисти” представлява и една своеобразна галерия, в която са поместени 49 рисунки на художникът Иван Газдов. Разположени на всичките стени в заведението.

“Имаме идея да се правят тематични вечери, имайки предвид района, в който се намира заведението”, отговори собственикът Кирко Кирков на въпрос на Монитор” дали картините на Газдов постоянно ще бъдат част от интериора. Той допълни, че има идея на част от свободните стени да се използват за поле за изява на различни родни артисти.

3 коментара:

Marmalad Shipkofff каза...

Честита промяна :) аз бях преди повече от седмица там и пих чай :D предпремиерно :D

MicOff каза...

Новото ми любимо!!!Вече няколко пъти ходя както в кафенето, така и в ресторанта и съм супер-супер-супер доволна. не 2, а 3 thumbs up.. :)

Po3u каза...

Мерси (за промяната хи хи)!
Заведението е велико.
И последните два материала са възвръщане към корените на блога ми.
Хайде отново на вестниците, йухууууууу.

Скоро мисля да ударя една супа в гореспоменатото "Артисти".