11/06/2007

Нов рекорд при дисплеите

Нов рекорд при дисплеите:

30 000:1 контраст от LG Electronics

Технологията не предизвиква напрежение в очите


Нов рекорд в контраста на дисплеите ­ 30 000:1 постигна компанията LG Electronics с продукта си G Platform. Той бе официално представен на изложението FPD International 2007 в Йокохама, Япония.
Постижението на новите LG HD и Full HD плазмени панели с контрастно съотношение от 30 000:1 е два пъти по-високо от най-добрия контраст към момента ­ 15 000:1. Според българския офис на компанията, на 50-инчовите екрани зрителите ще се наслаждават на най-ясната възможна картина.
Освен чисто черният плазмен панел, корейците са оптимизирали и осветяването на дисплея. Освен това, G Platform използва и специална технология за обработка на изображението. По този начин се удвоява и опресняването на картината ­ от стандартните 50 Hz до 100 Hz. Така ще се елиминира замъгляването и трептенето на картината. С въпросното устройство от LG обещават и "истински цветове в целия спектър, дълбоки нива на черното с 20% по-малко отражения, изображение без смущения и напреднала технология, която не предизвиква умора и напрежение в очите при гледане".
Панелите G Platform ще се предлагат в размери от 32-, 42­ и 50-инча за HD моделите, както и от 50­ и 60-инча за full HD продуктите. Според официалната информация, тези панели са и най-безшумните на пазара. От LG Electronics България обаче не уточняват дали и кога въпросните телевизори ще се появят на нашия пазар, както и каква ще бъде тяхната цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

buy tramadol online cod order tramadol online legal - tramadol reviews