9/02/2007

Класическите игри в мрежата

Българи, сърби и поляци играят “Не се сърди човече” заедно

В Мрежата има много сайтове с безплатни игри като билярд и монополи, които могат да се играят в реално време, с участници от различни краища на света. В момента обаче, все повече потребители предпочитат да се отдадат на класическите “Не се сърди човече”, “Дама” и “Табла”.
Сайтът www.igrajmo.se e добре известен сайт сред почитателите на играта “Не се сърди човече”. След като се регистрирате можете директно да използвате линка www.clovek.igrajmo.se, за да влизате в системата. Тогава вече можете да влизате в стаи за игра, както и да създавате свои. Всяка от тях, разбира се, си има личен чат, в който потребителите могат да разговарят, докато играят. Имате право дори да ограничите кръга от играчи - като поставите парола или гоните потребители от стаята си. Играчите в сайта са от България, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватска дори и от Великобритания и Гърция.
В www.kurnik.org обаче никога няма да намерите само едно заглавие на популярна игра. Дългият списък включва имена като класически и китайски шах, го, дама, домино и много други. От скоро дори се провеждат и турнири в реално време. Ако не искате да се състезавате, може просто да погледате някое от първенствата по различните дисциплини. Може да се създаде състезание за всяка една игра, като записването се прекратява 5 минути преди обявеният час. Сайтът е на няколко езика, сред които и български. Изисква регистрация и инсталиране на Java Plugin.
Много популярно място за игри онлайн е www.games.yahoo.com. Там можете да се посветите както на платени, така и на безплатни игри. Няма нужда да се регистрирате, ако вече разполагате с поща в Yahoo! Ретро игрите, с които можете да се забавлявате са Монополи, Шах, Дама, дори и Бинго. Някои заглавия можете да свалите на личния си компютър и да играете извън мрежа, но разбира се - за 30 дневен период.
Ако сайтовете, изброени до тук не ви стигат, може да се гмурнете в морето от игри на адрес www.onlinegames.net. Единственият недостатък на тази страница е това, че се зарежда бавно. Въпреки това е лесен за навигация и разполага с над 800 игри, сред които Судоку, Формула 1, Pacman, Супер Марио, Шах. Има дори списък, в който игрите са подредени по азбучен ред. Страницата не изисква регистрация, но трябва да имате инсталирани допълнения: Flash Plugin, Shockwave Plugin, Java Plugin.
Няма как да не споменем популярният сайт www.itsyourturn.com. Той посреща играчите със опростен дизайн и лесно за навигация меню. В списъкът му има 14 заглавия, сред които и добре познатата игра с корабчета, наречена “Морски шах”. След като се регистрирате, имате достъп до множеството стаи, които потребителите преди вас са създали. Вие от своя страна също можете да създадете такава и да чакате съперници. В It's Your Turn също като в Kurnik има турнири, но тук те се провеждат на точно определени дати, които са предварително известени в сайта.

Публикация във вестник "Монитор"

1 коментар:

игри за момичета каза...

аз мога да препоръчам - backgammon-bg.com голямо размятване на заровете става :)