7/07/2010

Massive Attack с невиждано светлинно шоу за концерта си у нас


По-малко от десет дни остават до концерта на кралете на трип хоп-а Massive Attack в България. Най-любопитният музикален експеримент на 2010 година продължава с пълна сила, а за концерта си у нас Robert del Naja и Grant Marshall идват у нас с невиждано досега светлинно шоу

Massive Attack с лекота омагьосват световни столици и фестивали на път към София, където на 15 юли в зала “Фестивална” ще подарят част от магията си и на българските фенове. В нажежения юлски календар времето до уникалната първа среща с дуото британски трип-хоп богове се топи неумолимо, а самите Robert del Naja и Grant Marshall се заканват, че ще те накарат да се почувстваш така, както никога преди. Макар звученето на бандата да въздейства на сетивата на всички възможни равнища, не си позволявай да затваряш очи, потопен дълбоко в мелодията на някоя песен. Massive Attack идват у нас с невиждано досега светлинно шоу. Те пристигат с пълен пакет осветление и LED екран с размери 15 x 12 м, състоящ се от 15 фрагмента. Позиционирана в дъното на сцената, своеобразната стена фон ще се превърне в основния действащ елемент в развитието на шоуто. Прожектираната на нея впечатляваща мултимедия е прецизно съобразена със сетлиста от песни. Нещо повече: по желание на Масив Атак част от визуализациите ще са ключови фрази, изписани на български език.

И макар световното турне на бандата да минава под знака на най-новия им албум “Heligoland”, ще чуеш на живо и едни от запазените парчета на трип-хоп легендите от Бристол през годините. “Unfinished Sympathy”, “Karmacoma”, “Teardrop”, ”Intertia Creeps”, “Angel”, “Safe From Harm” са само част от изкушаващите дестинации в музикалната разходка през различните стилове, албуми и реалности, на която ще се отправим идния четвъртък.


Чети още за музиката на www.beatnsound.bg

Няма коментари: