5/04/2010

Fatboy slim идва с тричасов сет на морето


Легендарният диджей Fatboy Slim идва в България с минимум тричасов сет през лятото. Пионерът, който наложи биг бийта като музикален стил ще взриви ивицата край Cacao Beach в Слънчев бряг на 6-и август. Покорил всички класации с абсолютните хитове като “The Rockafeller Skank”, “Right Here, Right Now”, “Praise You”, той работи и с звезди като U2, Madonna, Cornershop, Wildchild, Beastie Boys, Fluke. Хедлайнер е на почти всички големи фестивали и е сред малкото диджеи, които успяват да съберат на свое парти над 250 000 души - през 2002 г. на плажа на Брайтон. И след този паметен ден неговата парти марката Big Beach Boutique гостува на различни екзотични места, като Рио де Жанейро, а тази година ред е и на българското Черноморие. Организаторите обещават изключителен купон и невиждани светлинни ефекти, за които се грижи специален екип, избран от самият диджей.

Първата визита на Fatboy Slim в България се осъществява в рамките на организираният от Yalta club Solar Summer Festival 2010, който ще превърне Слънчев бряг в парти център на морето за цял един месец. Селекцията на феста е повече от разбиваща и дори само името на Fatboy Slim го доказва.

Многобройните фенове на електронната музика ще бъдат изкушени от мега партита всеки уикенд от 31-ви юли до 20-ти август с гостуването на най-големите имена от световната клубна сцена. Българското участие ще е в лицето на резидентите на Ялта & Solar DJ Juan Alvarez и Liubo Ursiny.

Грандиозното начало на Solar 2010 започва още на 31-ви юли с техно магнатът Richie Hawtin. Купонът продължава на 6-и август, когато зад пулта ще застане Fatboy Slim. На следващият ден, но в Bedroom Beach, феновете ще зарадва любимецът на българската публика Sandy Rivera, който тази година идва у нас с нов албум - The Blackwiz Farm. Следващият парти уикенд е запазен за диджей № 1 за последните три години - Armin Van Buuren. На следващия ден, 14-ти август, парти вълната ще залее Bedroom Beach с тандема Mark Knight & Martijn Ten Velden, които не за пръв път идват у нас. Миналата година с шестчасов сет те подлудиха българската публика и именно събитието в България Mark Knight обяви като най-доброто му парти за 2009г. в класацията на DJ Mag TOP 100.

Финалът на Solar Summer Festival 2010 се пада на нюйоркската хаус легенда Victor Calderone. На 20-ти август на Cacao Beach всенародният любимец за пореден път ще омагьоса българските фенове, които по традиция задължително посрещат изгрева на черноморския бряг.

Няма коментари: