4/21/2011

Guano Apes: „ОЩЕ ПЪРВИЯ ПЪТ ОСЪЗНАХМЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ В БЪЛГАРИЯ”

Хиляди фенове сбъднаха за втори път една своя мечта – да гледат Guano Apes на живо, на родна почва. Тези, които бяха на първия концерт на бандата у нас преди две години, с трепет си спомнят случилото се. Е, повторение имаше, и сякаш беше още по-забележително от преди.
За настроението в началото, преди легендарната банда да се качи на сцената, се погрижиха любимците ни от Artery. Доста адекватен избор, имайки предвид аудиторията. Макар залата да не беше пълна, малко след началото на събитието почти нямаше човек, който да не си припява и да не подскача. Чухме задължителните хитове Control, Take it from me и Higher and faster, като не беше пропуснато и емблематичното „Обичам” на The Pomorians (другата банда на вокалиста на Artery – Янко Бреков-Бръснаря).

Малко след 21 ч. на сцената се качиха и Guano Apes. София беше първата спирка от турнето на Сандра и компания, свързано с пускането на пазара на новият албум на бандата Bel Air. Редувайки парчета от новата тава с хитове като You can’t stop me и No Speech, беше само една от приятните изненади. До края на концерта успяхме да видим как стотина души размятат във въздуха тениските си, изпълнявайки заповедта на вокалистката: „Хайде, момчета, махайте тениските!”. Тропахме, скандирайки името на групата и накрая полетяхме отново. Заедно. А после, съвсем заслужено, се почерпихме в „Строежа” и то в компанията на всички членове на немската банда.

Guano Apes бяха за втори път у нас отново по покана на Most of Evil Music, благодарение на които екип на Строежа успя да се срещне с членове на групата за кратко интервю.
Защо се върнаха в България и какво държи Guano Apes заедно, разказаха специално за „Строежа” вокалистката на бандата Sandra Nasic и китаристът Henning Rümenapp малко преди началото на вторият им концерт у нас.



-Здравейте! Ние сме от Строежа... Барът, в който се проведе афтър партито предния път...
Sandra Nasic:
(смее се) Оооо, барът! Спомняме си, здравейте!
Henning Rümenapp: Разбира се, че помним, беше лудница! Строейа? Така ли се произнасяше?




-Строежа. Почти го докара. Как сте? След малко ще излезете за втори път пред българска публика.
Henning Rümenapp: Ами.. знаеш ли, истината е, че миналия път си прекарахме толкова добре в бара...



-В бара или в залата?
Henning Rümenapp (смее се): Е, и на двете места. Самият факт, че успяхме да съберем толкова много хора на концерта си тук, а и след това на афтър партито в Строейа..Така ли се казваше?



-Почти.
Henning Rümenapp:
Супер! Е, беше повече от вълнуващо.Беше уникално! Доста добре ги изненадахме. Получи се супер!
Sandra Nasic: Преживяването беше неописуемо. Концертът ни в България през 2009г. беше един от първите, които направихме след като се събрахме отново заедно. Просто се влюбихме в емоцията тук. Наистина не очаквахме хората да откачат толкова. Спомням си как направих една снимка докато бяхме на сцената, а зад нас се виждаше публиката. Беше жестоко! Веднага осъзнахме, че трябва да се върнем пак и то скоро.




-Да разбирам, че първоначално не сте очаквали кой знае какво от България и от публиката тук?
Henning Rümenapp:
Никога не бяхме идвали в България и честно да ти кажа, мислехме си, че ще свирим пред неколкостотин човека. Въобще не сме и подозирали, че тук ни чака такава публика, че обществото е толкова отдадено и истинско. Имаше стотици хора от други страни като Сърбия, Румъния, Чехия, които дойдоха до България само заради нас...




-Турнето ви тази година е свързано с новият албум Bel Air? Каква е историята, която седи зад него?
Sandra Nasic:
Просто се оставихме на течението, както се казва. Решихме да видим какво ще стане. В интерес на истината, въобще не сме планирали да правим записи или нещо такова. Първоначално идеята ни беше да направим няколко концерта и да видим как се чувстваме заедно. После записахме едно-две парчета и.. ето ни отново. Когато нещо те кара да се чувстваш щастлив, значи трябва да продължиш да го правиш. След като посвирихме заедно видяхме, че нещо се случва. Осъзнахме, че това което става ни прави много щастливи, кара ни да се чувстваме страхотно. Предава емоцията и на публиката.




-В този ред на мисли.. какво е чувството да сте заедно отново?
Henning Rümenapp:
Чувстваме се щастливи, истински.




-Какво да очакваме от турнето? Какво очаквате вие?
Sandra Nasic:
Ами, тук трябва да попиташ мениджъра ни... Той просто не може да се отърве от широката усмивка на устата си. Не спира да се усмихва! Турнето потръгва доста добре, сигурна съм, че ще бъде страхотно.




-С какво ще ни изненадат Guano Apes от тук нататък? Имате ли някакви планове след като свършите с турнето?
Sandra Nasic:
Не сме планирали нищо конкретно. Просто се наслаждаваме на това, което се случва, на публиката, на турнето. Тази година имаме доста работа, цялата тази обиколка и всичките концерти доста ще ни изтощят. Календарът ни до края на 2011 е пълен с разни събития, така че ще изчакаме да свършим с турнето и после ще видим накъде ще духне вятъра.




-И един последен въпрос – каква е тайната зад Guano Apes? Какво е това, което ви прави такава страхотна банда?
Henning Rümenapp :
Всичко се крие в химията помежду ни. Имаме много различни музикални предпочитания, супер много енергия. Бяхме страшно изненадани през 2009-а, когато видяхме, че все още има толкова много хора, които се забавляват с нас, слушайки музиката ни. Това беше нещото, което ни крепеше през годините и ни караше да продължаваме да правим музика и да се раздаваме. Фактът, че имаме толкова много истински и отдадени фенове, буквално поддържаше групата жива. Цялото това общество, което просто живееше, заедно с нас. Това е Guano Apes.





















3 коментара:

MaquiLab каза...

За съжаление, този път не успях да ида, но жегата от първия им концерт още ме държи:)

nikolan4@yahoo.com каза...

molq pishete mi na skype xnikolanx, iskam d ased svyrja s vas! v couchsurfing profila si ne ste vlizali ot 3 sedmici! imam speshna nujda ot vas!

Анонимен каза...

този блог май позападна.