8/19/2010

Скромно Spirit-но

Ето малко скромен "мат`рял" от Spirit Of Burgas. Пуснат е във вестника. Мислех си да напиша нещо повече, поне за тези от вас, които ме следят тук, но сякаш в Мрежата вече се изписа прекалено много около това събитие. А ако сте били там, то няма какво да ви занимавам с писаници от рода на "Продиджи побъркаха над 20 000 души", защото си го знаете.

---------------------------------

Уикеда замести хитов рапър на Spirit of Burgas
На втората вечер на фестивала Spirit of Burgas в събота вечер, феновете на Централния плаж в морския град бяха значително по-малко отколкото на първата, която счупи всички рекорди по посещаемост. Причината за отлива беше отмяната на участието на Everlast . Хитовият ръпър се разболял броени дни преди концерта му на родна почва. За да компенсират липсата му, на сцената на Централния плаж се качиха музикантите от Уикеда. Ерол и компания подготвиха ударно публиката за изпълнението на U.N.K.L.E , които обаче не успяха да напълнят дори половината от плажа. Докато те свиреха, голяма част от феновете се пренесе на една от най-посещаваните сцени за втората вечер „Реге арена”. Там малко след 23 часа забиха родните DJ Exo и Джеймс Бонг. След тях публиката се пренесе обратно на главната сцена , където се качи още едно дългоочаквано име DJ Shadow. Вълшебна музика, съчетана с уникални визуализации побърка феновете на култовия изпълнител, чийто пулт се намираше в специално изработена 3D сфера в центъра на сцената Рекорден брой меломани 20 000 са посетили първия ден на тазгодишното издание на фестивала Spirit of Burgas, за да видят легендарните Prodigy стана ясно вчера.


-------------------------------------

Бирата свърши за Spirit of Burgas

Недостатъчни количества бира, по-ниски температури, лек вятър и рекордни за формата закъснения белязаха последния ден от мегафестивала Spirit of Burgas, който се провежда за трета поредна година на централния плаж в Бургас.Неделната вечер зарадва меломаните с малко по-хладно време, съчетано с големи закъснения от страна на артистите. След като в петък вечер британският диджей Andy C се появи с час по-късно, в неделя закъснението беше на хедлайнерите от Gorillaz Soundsystem, които излязоха на главната сцена 30 минути след обявеното начало. Въпреки че мнозина все още не знаеха, че това не са оригиналните Gorillaz, а видеодиджеи, които миксират техни парчета и визуализации, шоуто беше повече от забавно. Преди тях публиката подгряваше фронтменът на вече несъществуващите като група System of a down – Serj Tankian. Неговите песни обаче бяха прекалено лежерни за вече избухналите фенове, които за пореден пътпоказаха, че у нас родното се тачи най-много.И през трите фестивални вечери, с изключение на шоуто на The Prodigy, на всички сцени с БГ изпълнители бе като на масовка. Пред всяка имаше стълпотворение от хора, кефещи се на родните музиканти, без значение дали става дума за рок и метъл на Jack Daniel’s rock stage или дъбстеп и бийтбокс на Zionlionz reggae stage. Определено родните изпълнители тази година бяха много добре подбрани и не оставиха нито един недоволен фен.За разлика от предишните издания на бургаския фестивал тази година явно организаторите си бяха взели поука относно пропускателния режим. В Морската градина бяха разположени общо четири входа, които напълно елиминираха опашките дори в пиковите часове преди началото на хедлайнерите. Из фестивалното градче на почти всяка крачка имаше охрана, коли на жандармерията и линейка. Единственото, което сякаш не ни даваше покой и през трите вечери, бе недостатъчният брой барове – нещо, което сякаш Spirit of Burgas си носи като наследство от миналата година. Организаторите не бяха преценили, че шест бара са крайно недостатъчни за публика, която варираше между 10 000 и 20 000 души. Поради тази причина почти всяка вечер около 3 сутринта голяма част от феновете получаваха чаша пяна вместо студена бира.

Няма коментари: