5/08/2008

Лекувайте махмурлук ОНЛАЙН

Сигурно ви се е случвало да имате идеи, които не са за Нобелова награда, но биха помогнали на някого в домакинството, грижите за домашния любимец или пък здравето. За тези моменти е създаден сайтът Why Not? (whynot.net). Той предоставя на потребителите възможност да обменят идеи онлайн. Why Not? е място, от което можете да обогатите колекцията си с „рецептите на баба" и да споделите с другите как лекувате махмyрлук например. За да станете пълноправен член на Why Not? Обществото, трябва само да се регистрирате. След това получавате възможност не само да четете, а и да коментирате идеите, както и да споделяте свои. На пръв поглед Why Not? наподобява прост форум, в който потребителите споделят общи интереси. Ако обаче притежавате изобретателност и творчески подход към разрешаването на различни проблеми, това е мястото, на което ще откриете съмишленици.
Различни хора, различни мнения
В системата на Why Not? всяка идея трупа или губи точки, след като се гласува за нея. Вашият глас отразява това доколко подкрепяте дадено предложение (подкрепям, нямам мнение, не подкрепям). В зависимост от степента на одобрение и положителните точки, които е натрупала дадена идея, до нея се появява една малка лампичка, която "свети" по различен начин (много слабо, слабо, средно, силно, много силно). В Why Not? можете дори да вземете участие в обсъждането на даден проблем и да дадете свой вариант.
Идеите
В Why Not? няма никакви критерии и изисквания относно формата на идеите. Можете просто да споделите в две изречения как сте решили проблема с досадното хлопане на прозорците, или пък да предложите изобретение, което отваря и затваря вратата на кучето. Всички публикувани на сайта идеи са групирани в около 30 различни категории, като например здраве, домакинство, автомобили, компютри, политика, домашни любимци.

"Двойките влюбени обичат да държат ръцете си без значение какво е времето навън. Ако обаче се държат, докато са с ръкавици, това руши романтиката. Защо да не се създадат ръкавици, предназначени за влюбени? Те ще са от три части - една, предназначена за вплетени една в друга ръце и две отделни, които да топлят свободните." (Catherine Feng)

„Жените често се оплакват от неудобството, което изпитват, когато прекарват дълго време на висок ток. В същото време те не могат да си позволят да отидат на работа с маратонки, ако им се налага да облекат костюм. Защо да не се създадат обувки със сменяем ток? По този начин, докато вървят към работата, жените ще разполагат с удобни ниски обувки, а когато се наложи да сложат по-официална обувка, те просто ще извадят токчетата от чантата и ще ги закрепят към платформата". (barrekr)

„Всеки телевизор трябва да има бутон за намиране на дистанционното, тъй като то лесно се губи. По този начин когато отново се чудим къде сме го оставили, просто ще отидем до екрана и ще натиснем бутона, който активира алармата на дистанционното. "(Rcouture)

Няма коментари: