5/23/2008

Делнична музика

"В това претъпкано място си само ти...
...не мисля да слизам

...моето сърце също потъва

...отнема всичките ти грижи и не мога да мисля за нищо друго, освен за това хубаво състояние, в което се намирам."

5/22/2008

ЕМО вълната отнася 12-13 годишни деца

Едно интервю на колежката Веселина Мончева с психотерапевтът Ани Владимирова.

Абонати на Facebook стават на пух и прах

Абонати на популярната социална мрежа Facebook се готвят да станат буквално на пух и прах, като организират масов бой с възглавници в британския град Лийдс. Боят е част от събитията, наречени "флашмоб". Целта на тази инициатива е да събере на едно място много хора с различни интереси, професии, народност и да ги обедини в едно занимание за кратко време. Британският град Лийдс наскоро преживя още едно такова събиране, на което участниците си устроили война с водни бомби и пистолети. Този път организаторите на флашмоба обаче срещнали недоволството на жители в района, които се обърнали за съдействие към полицията, след като разбрали, че боят се организира за 25 май. Скоро след обръщението на полицията групата била отстранена от Facebook, макар че други по-малки групички продължават да призовават за боеве с възглавници на други места и на други дати.

Флашмобът у нас
В България флашмобът далеч не е нещо непознато. Още преди британските потребители на Facebook да се сетят, родният Софийски клуб за бой с възглавници организираше боеве. Срещите обикновено бяха пред Народния театър "Иван Вазов" и събираха по около 30 души на едно място. Боят продължаваше 10-15 минути или докато хората не започнат да се изморяват и да си тръгват. Преди месец и половина в София се проведе поредният флашмоб, този път организиран от социалната организация Couchsurfing. Над 50 души се събраха на осми април пред НДК с една единствена цел - да "замръзнат" на едно място за около пет минути и да си тръгнат. Компанията, разбира се беше интернационална, и всеки беше научил за срещата от couchsurfing.org и от познати, които са го посетили или са членове на мрежата. Организатор беше Адам Данз, CS посланик за София. След кратко разяснение относно това, което трябва да се случи, тълпата, събрала се пред билетния център, се разпръсна. Към 7,30 се чу вик и всички "замръзнаха" по местата си за пет минути. Родните коучсърфъри обаче не спазиха съвсем условията на флашмоба (бързо събиране и бързо разпръскване на тълпата) и след събитието групата се запъти дружно в търсене на голямо заведение, където да се опознаят.
Освен с цел да съберат на едно място различни хора, флашмобите често се правят в подкрепа на различни каузи. Такива например са зачестилите през последната година протести в защита на природата в България. И за тях, както и за останалите събирания, хората научават от интернет. Форумите, сайтовете на организации, че дори и личните блогове масово разпространяват идеята, която с всеки изминал ден сближава все повече хора по целия свят.

5/17/2008

ДОВЕЧЕРА Е НОЩТА!

Ще пея с високо вдигната... глава
С ръка в коса
Ще тенцувам в нощта
Рони, страстта
Величието, властта
Дрън дрън, трънки глог
ще си открия аз спестовен влог :)

Час на побъркването: 16.56
Екскурзията включва още: Нощ на музеите - 18 часа, Вечеря - ХХ.ХХ часа, Бира - ХХ.ХУ часа, Пълно откачане - някъде след полунощ в Студентски град...

Ден и час на прибиране: Напълно непознати



Edit: 19 Май, 14.46 часа

Рапорт даден:

:рапорт приет.

5/15/2008

Сайтовете за семейство и лайфстайл били „женски”

Над 85% от хората, които посещават сайтове за семейство, лайфстайл, красота и отглеждане на деца, са жени. Това сочат резултатите от първото изследване за профила на интернет потребителите в България, проведено от Нилсън Онлайн. В проучването са участвали около 30 000 потребители. Около 2/3 от тях са работещи, а около 1/3 са ученици и студенти. Близо 1500 от попълнилите анкетата са хора със свободни професии - лекари, адвокати, консултанти, а други 1500 - собственици на фирми и работодатели. Около 2000 са мениджърите на високо и средно равнище.
Според проучването сайтовете могат да се разделят на две основни категории - мъжки и женски. Страниците за бизнес и финансови новини, както и тези за автомобили се посещават предимно от мъже. Сайтовете за семейство, храна, диети и готвене пък са запазена територия на повечето представители на нежния пол. Данните от анкетата сочат още, че страници, които предоставят информация за текущите събития и глобалните новини, както и тези, свързани с кариерното развитие, се посещават поравно и от двата пола. Над 60% от всички, интересуващи се от бизнес и финансови новини, са хора с висше образование. От перспективите за работа и кариера пък се интересуват почти поравно както потребители с високо образование, така и такива със средно и по-ниско образование. Сред интересуващите се от информация и новини за стила на живот и семейство също се наблюдава „паритет" между двете образователни равнища.
Изследването на Нилсън Онлайн е покрило аудиторията на 15 български сайта на 13 водещи медийни групи. Според проучването посетителите на изследваните сайтове са предимно в градовете. Около 34% от всички живеят в София, 9% в Пловдив, 8% във Варна.
Нещата, без които не можем
Търсенето на информация, прегледът на актуалните събития в новинарските сайтове, чатенето във форуми и месинджъри, свалянето на музика и филми и писането на електронни писма са петте най-популярни дейности в Мрежата. Те интересуват четирима от всеки пет потребители на интернет, сочи още проучването на Нилсън Онлайн.


И коментарът ми по темата:
Търся юрист, да шие, да пере на ръка и да сади цветя
Над 85% от посетителите на сайтове за семейство, лайфстайл и красота били жени . Страниците за бизнес и финанси пък били запазена територия на мъжете. От това излиза, че нежният пол масово се интересува от тази част на Мрежата, която неформално се определя за "Развлечение" и стои далеч от всичко, що включва пари, техника и работа. Да, ама не. Защото вече жените не са това, което бяха. Днешните майки люлеят бебето в едната ръка и завинтват болтове с другата, докато бащите пазаруват за вечеря, която, разбира се, сами ще сготвят. А на сутринта жената ще обясни на мъжа как да си оправи компютъра, докато той є се кара защо е инсталирала Windows Server 2008 вместо Windows XP. Дали пък това не е бъдещето наистина?


5/13/2008

Нещо описателно...

Това е една много готина "игра", която видах в блога на Mishef. Просто трябва да заместите почертаните изрази с това, което е правилно за вас.

  1. Сутрин пия 200 мл. кафе с мляко и една лъжичка захар, обличам си панталон, блуза и яке, и отивам на работа, а по пътя си мечтая за самолет, за да не чакам на спирката.
  2. Следобеда искам да изляза навън.
  3. Още се чудя, дали обичам да спортувам.
  4. Благодарен съм за хората.
  5. Хората ме прави щастлив.
  6. Когато работя, за мен най-важно е да не ми викат на главата.
  7. Човек, който закъснява за срещи е що-годе нормален.
  8. В живота ми най-важни са семейството ми и аз.
  9. Ако отивах на пустинен остров и можех да взема само един човек със себе си, бих взел някой, който не познавам.
  10. Най-ценният предмет, който притежавам е един тефтер.
  11. Политиката, е нещо, което не е за всеки.
  12. Вечер слушам музика, но не мога да си представя сутрин да слушам крясъци.
  13. Когато не знам как да постъпя, искам помощ от приятел..
  14. Колата трябва да има аудио система и врати.
  15. Почивам пълноценно, когато съм сред прироата.
  16. В мен хората харесват искреността и непринуденото държание, а пък аз най-много харесвам когато някой е директен и говори в прав текст.
  17. Обичам да закусвам, ама не обичам....
  18. Когато съм под напрежение, се притеснявам.
  19. Не обръщам никакво внимание, на сръдльовците.
  20. От равновесие може да ме изкара, само когато искам да ме оставят намира, а не става.
  21. Най-яката конспирация е армията, военните и т.н.
  22. Ако трябва да емигрирам, бих избрал Италия, Испания или Дания.
  23. Като си гледам живота, май ще се преродя в шефката на боса на мафията.

Roni Size - Lucky Pressure

СЪБОТА СЪБОТА СЪБОТА

5/10/2008

Gorillaz - Feel Good Inc.

Как си? Чувствам се стра`отно.
Невероятно. Кипя от енергия. А до вчера кипях от...нерви.
Тук съм, там съм, няма ме. А думите къде са?
Дремят дълбоко в мен.
Дълга нощ. Купон... Строеж до дупка. Драми.Красота. Има ли нещо по-хубаво от това?

След поредната ми `построена` нощ... и мини-драмата, която се разигра там, аз осъзнах, че ми е хубаво да съм егоист. Хубаво ми е да мисля за себе си и да правя така, че да съм щастлива. Мерси

5/08/2008

MADONNA - VOGUE

Танцът. Емоцията. Душата. Модата.

1989
2007

2008


Лекувайте махмурлук ОНЛАЙН

Сигурно ви се е случвало да имате идеи, които не са за Нобелова награда, но биха помогнали на някого в домакинството, грижите за домашния любимец или пък здравето. За тези моменти е създаден сайтът Why Not? (whynot.net). Той предоставя на потребителите възможност да обменят идеи онлайн. Why Not? е място, от което можете да обогатите колекцията си с „рецептите на баба" и да споделите с другите как лекувате махмyрлук например. За да станете пълноправен член на Why Not? Обществото, трябва само да се регистрирате. След това получавате възможност не само да четете, а и да коментирате идеите, както и да споделяте свои. На пръв поглед Why Not? наподобява прост форум, в който потребителите споделят общи интереси. Ако обаче притежавате изобретателност и творчески подход към разрешаването на различни проблеми, това е мястото, на което ще откриете съмишленици.
Различни хора, различни мнения
В системата на Why Not? всяка идея трупа или губи точки, след като се гласува за нея. Вашият глас отразява това доколко подкрепяте дадено предложение (подкрепям, нямам мнение, не подкрепям). В зависимост от степента на одобрение и положителните точки, които е натрупала дадена идея, до нея се появява една малка лампичка, която "свети" по различен начин (много слабо, слабо, средно, силно, много силно). В Why Not? можете дори да вземете участие в обсъждането на даден проблем и да дадете свой вариант.
Идеите
В Why Not? няма никакви критерии и изисквания относно формата на идеите. Можете просто да споделите в две изречения как сте решили проблема с досадното хлопане на прозорците, или пък да предложите изобретение, което отваря и затваря вратата на кучето. Всички публикувани на сайта идеи са групирани в около 30 различни категории, като например здраве, домакинство, автомобили, компютри, политика, домашни любимци.

"Двойките влюбени обичат да държат ръцете си без значение какво е времето навън. Ако обаче се държат, докато са с ръкавици, това руши романтиката. Защо да не се създадат ръкавици, предназначени за влюбени? Те ще са от три части - една, предназначена за вплетени една в друга ръце и две отделни, които да топлят свободните." (Catherine Feng)

„Жените често се оплакват от неудобството, което изпитват, когато прекарват дълго време на висок ток. В същото време те не могат да си позволят да отидат на работа с маратонки, ако им се налага да облекат костюм. Защо да не се създадат обувки със сменяем ток? По този начин, докато вървят към работата, жените ще разполагат с удобни ниски обувки, а когато се наложи да сложат по-официална обувка, те просто ще извадят токчетата от чантата и ще ги закрепят към платформата". (barrekr)

„Всеки телевизор трябва да има бутон за намиране на дистанционното, тъй като то лесно се губи. По този начин когато отново се чудим къде сме го оставили, просто ще отидем до екрана и ще натиснем бутона, който активира алармата на дистанционното. "(Rcouture)

5/05/2008

Делнична музика

Какво правя в момента ли?
Получавам нещо, което ми липсваше.

5/01/2008

Кучета отсядат в хотели по празниците

През последните години хит в България стана една услуга, която за голяма част от западните ни съседки вече е нещо обичайно - хотелите за животни. В сезона на отпуските това е изключително актуално, тъй като повечето хотели за хора отказват да приемат домашни любимци. В столицата вече има над пет пансиона, в които можете да оставите четириногия си любимец, докато сте извън града, на почивка или по работа и няма кой да се грижи за него.
Столичният хотел "Граф" работи от 14 години и приема гости целогодишно. В него са отсядали любимците на много родни депутати, посланици, спортисти и звезди. Капацитетът на хотела е 15 кучета, като всяко от тях има отделна клетка, играчки и хранителен режим. Малките породи кучета съвсем скоро ще имат и специален бокс, който да покрива всичките им нужди.
Не всеки обаче може да остави кучето си на такова място. Собствениците на кучешки хотели имат изисквания, които трябва да се спазват, за да се осигури безопасността на питомците им. Така например, когато решите да оставите кучето си в "Граф", трябва задължително да представите медицински документ, че то е здраво и ваксинирано. Освен това четириногите трябва да имат валиден паспорт и да не проявяват агресия. Цената за нощувка е 15 лева.В кучешкия хотел работят общо четири човека. Всички гости се наблюдават денонощно от персонала с помощта на специално поставени за целта камери. Те се намират в клетките и в дворовете. По този начин собствениците могат да бъдат спокойни, тъй като освен по телефона могат да видят какво прави любимецът им и чрез интернет. Всеки гост на хотела разполага със собствена стая, в която се поддържа температура от 20 градуса по Целзий. По желание на клиента могат да бъдат осигурени и допълнително одеяло и играчки. За кучетата, които обаче са свикнали да бъдат на двор, има специално пригодени стаи. Те им осигуряват условия, близки до външните. Освен това този вид кучета се извеждат на двора много по-често от останалите.
Апетит
"Всяко куче има различен режим и ние се съобразяваме с това", каза за "Монитор" собственикът на хотел "Граф". В пансиона има готвач, който се грижи за това животните да се хранят според изискванията на стопаните си. "Предпочитаме да не им даваме суха храна, тъй като тя не е полезна", допълниха от хотела. Затова се предлага специално приготвено меню, което включва деликатеси като например пилешки фенери, дроб, хапки от месо, патешко рагу и др.
Разтуха
Кучетата в хотела имат много стриктен режим, що се отнася до излизането на двора. По-малките, разбира се, са по-глезени от големите и имат на разположение малък двор с градинка и шезлонг. Големите породи обаче се разхождат по график и на групи от по четири. Инструктор от хотела отговаря за това животните да прекарват на двора средно по около 30 минути. Когато и последната група мине, на ред отново са първите четири. Освен това по желание на клиента могат да бъдат осигурени и различни екстри, като например фризура, къпане, зъболекарски услуги. "Нашите клиенти, дори и баровците обаче не са капризни и не държат кучето им да бъде глезено", допълват от хотела.

Друг столичен хотел, който предлага подслон и грижа за любимците ви, е "Петкови". Той функционира от 1998 г., когато бащата и дъщерята, които и в момента се грижат за животните, решили да направят услуга на приятели. Те започнали да приемат кучетата и да се грижат за тях, докато близките им са на почивка или извън града. "Имаме няколко клетки навън и отделни помещения в къщата", разказват собствениците на кучешкия хотел. Едно денонощие в него струва 20 лв., като цената не зависи от породата, големината и грижите, които трябва да се полагат за питомеца. Изискванията като храна, разходки, баня и т. н. се определят от стопанина. "Ако кучето е свикнало да бъде на открито и да яде само месо, ние трябва да му осигурим тези неща", продължават от хотела. Всяко едно от животните в него има собствен режим, храни се и се разхожда по различно време. Именно затова кучетата се държат в отделни помещения. В хотела обаче не приемат животни, които са на възраст повече от 10-12 години, тъй като са много стари. Изключение правят за тези, които вече неведнъж са напускали дома си и се адаптират лесно към чуждата среда.
Собствениците на котки също могат да са спокойни, когато напускат града или искат да си починат, тъй като в хотел "Петкови" ще се погрижат и за гальовните любимци. Техните стаи се намират на последния етаж от къщата, като всяко коте разполага със собствено легло, тоалетна и играчки. Цената при котките е по-ниска в сравнение с тази при кучетата - около 7лв. на денонощие, тъй като грижите и храната за тях излизат по-малко.
Столичните хотели за домашни любимци предлагат и т. нар дресировка на послушание. Тя продължава около един месец, като единственото изискване е кучето да бъде на не повече от осем месеца. Именно това е възрастта, в която то научава различни команди, като "седни", "легни", "дай лапа". "Шест месеца при кучето се равняват на шест години при човека. Все едно тръгва на училище, изгражда характер", каза за "Монитор" собственикът на хотел "Граф". Инструкторите предлагат и курсове за охрана, които са предназначени предимно за по-едрите породи кучета.

ЗАБАВАЧНИЦА ЗА ЛЮБИМЦИТЕ
Забавачките за домашни любимци са предназначени за тази част от хората, които водят активен начин на живот, обичат животните, но нямат достатъчно време да се занимават с тях. Столичният Догленд на пръв поглед прилича на детска градина. Той представлява кът за весели игри, почивка, спортни занимания и всичко това под ръководството на инструктор. Занималнята приема кучета от 9,00 до 11,00 часа. През целия ден те са в ръцете на специалисти, които ги обучават, играят си с тях и ги хранят. След това стопаните могат да приберат любимците си от 17,30 до 20,00 часа.
В забавачницата също се провеждат курсове на послушание. Любимците имат на разположение цяла къща и двор в подножието на Витоша. Режимът на хранене, както и ястията се съгласуват с желанието на собственика. Догленд предлага и директна връзка чрез ICQ, Skype и уебкамера. По този начин стопаните могат да разберат какво прави любимецът им по всяко време на денонощието.