3/28/2013

Ам-ам, вкуснотийки

МУСАКА


ВИНЕН КЕБАП

КЪПАНА БАНИЦА 

ПАНДИШПАНОВА ТОРТА 



3/26/2013

Без рецепта

На това "Тирамису" рецепта няма да дам.
Правих го по почти оригиналния начин, само че малко по-различно смесих продуктите и не добавих някои неща. Не знаех какво ще се получи, но въпреки това реших да почерпя колегите.

Резултатът?
Петима мъже бяха готови да ми паднат в краката. Само доволното им примляскване беше достатъчно, за да разбера, че съм се справила със задачата. Задоволството в следващите часове и репликите "Леле, страхотно тирамису, тоя твоя много го глезиш" бяха черешката на тортата.



За вечеря...

Ето две идеи за бърза и мноооооого вкусна вечеря!




МИНИ ПИЦИ
(в различни форми)

Рецепта:
1.5 ч.ч. брашно
2-3 с.л. олио
100 мл. вода
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
сол
захар
Тестото се омесва и се разделя на малки топчици, които можете да оформите по какъвто начин искате. Аз направих дори сърце. Всяка малка пица се намазва с доматено пюре, а отгоре давате зелена светлина на въображението си.
КИШ С КАЙМА И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Рецепта:
За тестото:
100гр размекнато масло
1 жълтък
1 с.л. вода
1/2 ч.л. сол
Около 200-250гр брашно

Всичко се омесва и се опакова в прозрачно фолио. Престоява за поне 30мин. в хладилника.

За плънката:
Около 250-400гр. кайма смес
Малка консерва домати на кубчета
2 глави лук, нарязани на ситно
3-4 средно големи моркова, нарязани на ситно.

Тестото се разстила в кръгла тава така че да се получи ръбче - става нещо като корито. В него се изсипва предварително задушената и вече готова плънка. Като се поизпече се залива със смес от 2 яйца и 150гр. кисело мляко. Преди сервиране се поръсва с кашкавал.

Мъфини и торта, 2 от 1

В нашата къща много се яде.
Доста често обаче, въпреки голямото тъпчене, храна остава.
А аз никак не обичам да хвърлям.

Затова си позволих да променям количеството на продуктите в рецептите, така че да се изяжда бързо. Това, ако трябва да съм честна, го реших след като веднъж направих мусака и я ядохме около 5 дни. Трябваха ми няколко месеца, преди отново да ми се дояде.

Мъфините, които направих наскоро, също трябваше да са малко, точно 16 бройки. Само че ми остана от сместа. Ако се чудите какво да правите, когато и на вас ви се случи да се окажете с "излишък" на плота, действайте по следния начин - направете си блатове за торта.
Едната част от сместа за кексчетата разпределих във форми, а другата - в правоъгълната тава за кекс. Бухна, стана страхотен блат, който разрязах на две и превърнах в пролетна плодова торта с пълнеж и заливка от кисело мляко, банан и портокал на кръгчета.

Просто фантастично.