3/29/2011

N.O.H.A. и Skiller изненадват със съвместно парче на концерта в София Лайв Клуб


След по-малко от 2 седмици – на 08.04.2011 г. в София Лайв Клуб ще се носят живи испански вокали, поднесени с много дръм енд бейс, брейкбийт и истинско фламенко звучене. Причина за приятното музикално изживяване ще е гостуването на Минерва, Шеви, Тобиас, Тим и Йохан от интернационалната банда N.O.H.A. Преди три дни клубната група приключи успешно турне , преминало през Германия и Чехия, по време на което повече от 20 000 души имаха възможност да оценят новите, някои от които доста изненадващи, парчета от шестия албум на бандата.

Специално за българската публика, фронт дамата на N.O.H.A. - Минерва Перез, сподели: „Непрекъснато се стремим да обогатяваме звученето си. Вероятно фактът, че “Noise Of Human Art” обединява музиканти от различни краища на Европа, та дори Америка, ни прави по-интересни и отличими и не ни позволява да се ограничаваме стилово – отворени сме към всичко, което ни вдъхновява. Затова новият ни албум ще изненада много от феновете”. Във връзка с това, Минерва допълни: „Колаборацията ни със Skiller се роди именно поради тази причина – бяхме впечатлени от него по време на турнето си в България, решихме да опитаме да направим нещо заедно, импровизациите пораждат страшно много нови идеи. В последствие го поканихме на един от концертите ни в Прага и, повярвайте, реакцията на публиката беше повече от позитивна!” Организаторите на събитието пък споделиха, че участието на Skiller ще е и един от най-изненадващите моменти на вечерта, тъй като заедно с N.O.H.A. ще представят парче, специално подготвяно за концерта в България.

Нощта на 8-ми април се очертава като доста богата откъм качествена музика, тъй като присъствието си на събитието потвърди и Деси от Phuture Shock, която ще топли публиката на Sofia Live Club преди изпълнението на N.O.H.A. След тях пък зад пулта ще застане DJ Dharba, чиято музикална колекция и култура събира мелодии и ритми от почти всички краища на света. Очаква се към компанията им да се присъединят още от добрите артисти на българската клубна сцена.

Билети за концерта на N.O.H.A. в София Лайв Клуб могат да бъдат закупени на цена 15 лв. он-лайн от eventim.bg, ticketstream.bg и ticketplus.bg, както и от касите на трите компании в цялата страна. В деня на събитието цената на билетите ще е 20 лв. и ще се продават единствено на входа на София Лайв Клуб.

3/16/2011

Bye bye IE!


Microsoft реши да погребе Internet Explorer 6 и призова всички, които все още са на тази версия на браузъра, да се откажат от него. Според компанията програмата е морално остаряла и крие големи рискове за сигурността.

Поради тази причина вече стартира обратното броене за Internet Explorer 6. На адрес iecountdown.com компанията ще проследява пазарния дял на IE6, докато той не падне под 1%. Eнтусиасти обаче вече успяха да създадат по-модерен сайт, свързан с обратното броене, който представя „смъртта” на браузъра по-доста забавен начин – с надгробна плоча. Той се намира на адрес ie6death.com. До края на броенето остават малко повече от три години и един месец. Ако пазарния дял на програмата не се срине, официално поддръжката на браузъра ще спре на 8 април 2014година. До тогава от Microsoft се надяват всички потребители да са осъзнали потребността си от по-модерна програма за сърфиране в мрежата и да са преминали на по-нови версии, като Internet Explorer 8 или 9, например.
Internet Explorer 6 е разработен преди 10 години и вече е морално остарял, като не отговаря на изискванията за сигурност и на съвременните уеб стандарти. Това носи риск за потребителите и допълнителни трудности за програмистите. Въпреки това обаче IE 6 е все още доста популярен. През февруари неговият дял възлиза на 12%, докато Google Chrome има около 11%.
Най-много са привържениците на
IE 6 в Китай, където дялът на браузъра възлиза на 35%. В друга азиатска страна, Южна Корея, програмата заема четвърто място на пазара.