10/30/2010

Два концерта седмично през ноември в Строежа

Засилена лайв офанзива готви столичният клуб „Строежа” през месец ноември. Култовият алтернативен бар стартира нова инициатива, която ще предложи на феновете разнообразна музика наживо по два пъти в седмицата.

Първата концертна дата е 4.11, четвъртък. Тогава на сцената в клуба ще се качат две уникални банди – македонците от Bernays Propaganda и българите от Macrophone. Концертът ще бъде част от обширното европейско турне на македонската банда. Седмицата ще завърши с изява на бандюгите от Odd Crew.
Втората седмица на ноември ще стартира ударно с лайв на Милена, заедно с легендарните Черно Фередже. „Ой, ламьо, ламьо” ще си припяваме до неделя, когато в клуба ще се повеселим със Surmata Harry.
На 18 ноември „Строежа” ще ни зарадва с още един чакан концерт – румънците от
Popa Sapka. В края на седмицата ще разпуснем с Rock `n` Roll и един уникален състав – Casual Threesome (Иван Иванов от „Awake”, Ивайло Петров Пифа от „Skre4”, Ники от „Gendo & Zombies”).
Следващото парти ще бъде на 25 ноември, когато ще имаме възможността да видим и чуем любимците от
The Pomorians, на една сцена с Geoff Lagadec от Jaya The Cat и Lazy Facе. Ще завършим първият концертен месец с Мерудия, Ndoe, Sensei на 28-и.

Концертите в четвъртък ще бъдат с вход и предварителна продажба на билети, като последните ще бъдат ограничени до 300. Неделите ще са с вход свободен, като отново ще има ограничение при влизането. Началният час в четвъртък ще бъде 22.00, а в неделя 21.00, като загрявката ще започва два часа по-рано с подходящата за всеки концерт тематична музика.

10/29/2010

Да принтираш от другия край на света


Принтер с електронен адрес, печатане директно от телефона и съхраняване на файлове на специален дигитален облак, който премахва бариерите на разстоянието. Звучи ли ви като научна фантастика? Да, и на нас, докато не установихме, че е реалност.

Тази седмица HP представи първите уеб принтери и технологията еPrint, която позволява директен печат от интернет посредством облака на НР. Това са първите уеб принтери в индустрията, които позволяват директен печат от смартфони и други мобилни устройства, без значение дали принтерът се намира в същата стая или в съседна държава. По този начин компанията успява да премахне бариерите на разстоянието и да позволи на хората да изпращат файловете там, където искат да ги отпечатат от техните мобилни устройства.
Платформата HP ePrint ще бъде достъпна чрез новата гама многофункционални принтери на компанията. Всеки модел ще има уникален имейл адрес, което позволява на подателя да изпрати разпечатката по същия начин, по който ще изпрати електронно писмо. Принтерите използват HP облака, за да позволят на хората да изпращат файловете, които искат да отпечатат от техните мобилни устройства. От майка и детето й, които печатат детска рисунка от iPad, до бизнесмен, който, пътувайки, изпраща за печатане презентация от смартфон - HP ePrint позволява на хората да печатат по всяко време и от всяко място. Новата гама e-All-in-One многофункционални принтери е с възможност за безжична връзка с интернет. Това са първите принтери с възможност за работа директно с уеб съдържание, като оцветяване на страници за децата ви, 3D герои и HP quick forms, новини и т.н. „Знаем, че нашите клиенти искат лесен начин да отпечатват своето съдържание, навсякъде, по всяко време. Ние правим това реалност, давайки на хората възможност да печатат от всеки вид устройство с достъп до интернет – смартфони, iPad, нетбуци и други, на всеки уеб принтер в нашето портфолио,” коментира Георги Филипов, маркетинг и продуктов мениджър Мастиленоструйни продукти и уеб приложения в HP.

Цените на новите устройства започват от 159 лева. Първоначално в страната ще започнат да се предлагат потребителските модели, а от ноември компанията ще започне да предлага и бизнес продуктите си и свързаните с тях приложения за печат.
.

Armin Van Buuren: България е №1!


Избраният за номер едно диджей в света Armin Van Buuren посочи гостуването си у нас на Solar Summer Festival за най-доброто парти за 2010 г. Кралят на хаус музиката зае челното място в престижната музикална класация Top 100 DJs 2010 на списание DJ Mag.

Според Armin Van Buuren партито му това лято на Cacao Beach в Слънчев бряг е най-доброто за изминалата година. Само преди няколко месеца на морския ни бряг над 10 000 родни фенове посрещнаха изгрева в компанията на най-титулувания диджей в света. По време на своя 5-часов разбиващ сет и невиждано мултимедийно шоу Armin не спря да танцува и да изпраща сърца на българската публика. А за финал в 7 часа сутринта диджеят се качи върху пулта и танцува с българското знаме в ръцете си. За невероятното парти в България научиха милионите му фенове по целия свят от поста му в Tуитър веднага след участието му: "Не знам как да започна, за да ви разкажа колко невероятен бе гигът ми в България. Всичко беше перфектно. Това е от онези незабравими нощи. Аз пусках 2 допълнителни часа над стандартния ми сет. Какъв заряд! Ние заедно посрещнахме изгрева. Благодаря Ви. Няма друго такова място”.

Това е поредното признание за организаторите на Solar Summer Festival, след като тази година Ялта клуб затвърди позициите си в Топ 100 на най-добрите клубове по света, изкачвайки се до 62-ра позиция и нареждайки се сред колоси като Pacha, Ministry of Sound, Space, и т.н.