9/20/2010

24 часа музика за Earthdance 2010

Този уикенд отново беше горещ! Не само заради топлото време, което ни зарадва, а и заради музикалната вълна, която ни заля. Освен множеството партита, състояли се в София покрай Seeme (а и не само), мнозина успяха да станат част от тазгодишното издание на фестивала Earthdance.

Точно на 18 септември, по традиция, се проведе поредното издание на глобалния фест. Това е най-голямото едновременно случващо се музикално събитие на планетата. Над 200 партита в повече от 50 държави бележат деня. Тази година България отново бе част от парти програмата.

Седмото поредно издание на Earthdance у нас се проведе на открито, на едни страхотни поляни при кариерите над софийското село Владая. Кой пеша, кой с колело или с кола, осемте километра нагоре по пътя си заслужаваха.

Чудната местност бе уредена с два бара, място за хапване, палатков лагер в гората, огньове и разбира се, две музикални сцени. Подборът беше повече от перфектен и имаше за всекиго по нещо от електронната вълна.

На първата сцена, намираща се непосредствено след входа на феста, се изявяваха артисти като Dj Phoenix, Sofia Monks, Zenk, Stoyan, Nicolas и небезизвестните eXo и Skiller. Цяла нощ в гората звучаха брейкбийт, дъбстеп и дръм енд бейс. Втората сцена беше за по-транс настроените фенове. Имена като Polla, Daniel Smith, Samodelia in trance озвучаваха местността с много хаус, psy trance и ambient звуци.

Разбира се, събитие от този род не може да мине без пърформънси като въртене на обръчи и пой. Точно в два след полунощ обаче сякаш времето спря. Музиката и на двете сцени бе прекъсната, за да може от плеърите да прозвучи химнът на Earthdance. Точно в полунощ по Гринуич на всички парти места, включили се в инициативата, звучеше невероятната мелодия, която сякаш вкара в транс над 200-те души, избрали да прекарат събота вечер в планината. След това купонът продължи по програма чак до 16:00 на другия ден.

Както обикновено, средствата, събрани от входа и услугите на фестивала, ще се използват за благотворителни каузи - за решаване на екологични проблеми, за деца, лишени от родителски грижи, за бедни, за бедстващи райони вследствие на природни катаклизми, и всякакъв род благотворителни изяви

ЧЕТИ ОЩЕ ЗА МУЗИКАТА НА www.stand.bg

Делнична музика