3/28/2009

Индийски сладки изкушават в софийска “секта”

Джин, уиски, куба либре, дайкири, кока кола, фанта и много, ама много цигарен дим. Ако според вас никое уважаващо себе си заведение не може да мине без тези неща, то по-добре не четете по-нататък, за да не останете разочаровани. Ако обаче сте от онези, които обичат да експериментират, да се поглезят с нещо вкусно и нестандартно, да научават нови неща и най-вече да се чувстват като у дома си – моля, заповядайте.

Добре дошли в къщата на знанието. Тя се намира в малка уличка в центъра на София (ул. Гладстон), на няколко минути от Петте кьошета. Не се набива на очи и не предупреждава с огромни табели още от булеварда, че приключението наближава. Нарича се Veda House и заплашва да ви зареди с много позитивна енергия, да ви запознае с уникални хора, да ви въвлече в приказната магия на чая и най-вече да ви дари с мъдрост за живота.

“Преди една година искахме да направим място, където хората да се отърсят от ежедневните си проблеми, да релаксират”, започва разказът си собственикът на чайната Слави. Седнали сме на първият етаж на къщата, който веднага примамва и най-претенциозните още от улицата със своите малки столчета и масички. Още с влизането през вратата ме лъхва аромата на чай, съчетан с почти недоловима музика и, ако не знаех къде отивам, автоматично бих си помислила, че това е леговището на някоя секта.

Е, ако секта означава място, където да се събуеш, да си поръчаш кана хубав, насипен чай, и да прекараш няколко часа в компанията на приятели или любимата си книга, да, Veda House е истинска секта, която ни приканва да се чувстваме добре.

Тук ще срещнете най-различни хора – баби, седнали на по чаша чай с бисквитки, хора, дошли да поработят на спокойствие, такива, които искат да се уединят (с книга или лаптоп, тъй като в заведението има и безжичен интернет), както и ученици, решили да разпуснат след учебния ден.

Чайната на ул. Гладстон е на два етажа. Първият е в стил тип “кафене, ама не съвсем”. На разположение са няколко масички до прозорчетата, на които да седнете на по-чай или сок с приятели. Най-чаровното на чайната обаче, това, което я прави любопитна за хората, е вторият етаж. Там хора с обувки не се допускат. Така че пригответе най-хубавите си чорапки, с които да се разходите по паркета, да седнете върху възглавничката, да се облегнете на стената и да се почувствате като у дома си. Но изненадите не свършват до тук. Вторият етаж е истински кът на мъдростта, заради многото книжки, до които можете да се докоснете. Ако сте прочели нещо, което е отворило съзнанието ви в духовен аспект и ви е повлияло по някакъв начин, можете да го оставите горе, като така помогнете на някой друг да преоткрие себе си. От своя страна ако някое заглавие, оставено от друг, ви грабне, можете да си го отнесете вкъщи и да научите нещо ново за света.

“Първоначално искахме да предоставим на гостите си възможността да си разменят разни неща.” разказва Слави и допълва: “Но имаше един голям проблем. Когато става дума за такъв тип размяна, хората действат на следния принцип – “дай аз да оставя нещо, което ми е непотребно, пък ще взема лъскавото, хубавото”. Затова се спряхме на книгите. Книгата, особено тази, която ти е повлияла, е чиста. Не става дума за учебника по математика или каталог. Тук четем разкази, романи, които са ни накарали да се замислим, да осъзнаем нещо.” Следователно, какво по-хубаво от някое интересно четиво, комбинирано с кана топъл (и още по-интересен) чай?

Когато стане дума за напитката обаче във Veda House са истински експерти.

Чаят е най-известното и употребявано питие в света. В чайната се предлагат около 60-70 вида: Йога чай, чай за пост, мате портокал, лимонена трева, билков микс с боровинки и асаи и др. “В България сме кафеджии. Хората у нас все още пият чай само като са на планина, да се сгреят, или като имат някакви болежки”, споделя Слави. Според него е крайно време тази тенденция да се промени, и общопризнатото определение на чая да не е “билка в пликче, която пия, когато съм болен.”

Чаят е една духовна напитка. Той трябва да се предлага в насипно състояние, за да се види по начина, по който е добит. Така носи съвсем друга енергия – човекът вижда и усеща това, което пие. Затова чаят в къщата се прави на място и се поднася в малки чайничета, съчетани със съответните чашки. Керамиката е направена ръчно от Силвия Томанова, която от дълго време се занимава с изработка на подобни глезотийки и влага изключително много позитивна енергия в тях. Тя се усеща още с първата глътка, дори и да не знаеш, че съдчетата са надарени с малки мантри, които дозареждат с позитивна енергия водата, в която се вари чаят. “Има една жена, която се закани, че няма да спре да идва, докато не опита от всички видове”, споделя Слави и допълва: “Е, закани се и го прави!”

Във Veda House няма да намерите Кока-Кола, Фанта или сок от ябълка в картонена кутийка. Безалкохолните в чайната се правят на място, защото напитката, която пием трябва да бъде чиста, свежа и да притежава определени качества. Затова във Veda House плодовете се изцеждат на ръка и се правят на момента. Те нямат консерванти и ако престоят по-дълго време трябва да се хвърлят. Това е причината, поради която тук единствената комерсиална марка е тази на минералната вода.

От скоро в чайната можете освен сладки и соленки, направени от екологични продукти, да се насладите и на изключителни, предимно вегетариански, манджи. Ще ви сготвят почти всичко – от солени палачинки със сиренце и доматче, зелена салата с авокадо, таратор, до зеленчукови кюфтенца, чушки с кокос и миш маш. Огромно е и разнообразието на сладки изкушения – предлагат се множество ръчно направени био шоколади, индийски сладки, чаени бисквитки и домашни сладоледи.

В менюто намира място и Аюрведа – най-древната лечебна система в света, науката за живота. Нейното име идва от две санскритски думи – “аю” (живот) и “веда” (знание). Смята се, че това знание е изначално, достигнало до хората чрез древните мъдреци по време на медитация, които възприемали здравето като неразделна част от духовния живот. Затова, според Аюрведа ако човек спазва определени правила и се храни по определен начин, ще получи и съответен резултат. Така, например, прекалената консумация на пикантни и пържени храни, се смятат за препятствия в живота.

Според Аюрведа хората се делят на три типа, според тяхното тяло и характер. Те се определят чрез специални тестове и се наричат доши. Дошите, от своя страна, биват капха, вата и питта. Капха са по-земни, по-пълнички, по-мудни и обичат да правят нещата по-бавно. За тях са подходящи стимулиращите напитки и храни. Вата са мечтатели, те обикновено са и по-слаби, затова трябва да опитат нещо успокояващо. Питта пък са тези, които носят в себе си огромен енергиен заряд, страст и плам. Те трябва да се насочват към по-балансирани продукти. Поради тази причина, както в чаената листа, така и в менюто с гозби, се предлагат специални храни и напитки, предназначени за трите типа доши. Така човек може да се наслади на нещо, което наистина му приляга и сякаш е направено само и единствено за него.


Веда ни учи на знание

В превод от санскрит, езикът на боговете, Веда означава знание. Това е древна наука от ведическите писания, свещените текстове на Древна Индия. Тя се предават от учител на ученик и е в корените на създаването на човешката мъдрост, морал и ценности. Тази дума, съчетана със съответната вибрация, има материален и духовен израз.


Съдовете са надарени с мантри
Чаят е една духовна напитка. Той трябва да се предлага в насипно състояние, за да се види по начина, по който е добит. Така носи съвсем друга енергия - човекът вижда и усеща това, което пие. Затова чаят в къщата се прави на място и се поднася в малки чайничета, съчетани със съответните чашки. Керамиката е направена ръчно от Силвия Томанова, която от дълго време се занимава с изработка на подобни глезотийки и влага изключително много позитивна енергия в тях. Тя се усеща още с първата глътка, дори и да не знаеш, че съдчетата са надарени с малки мантри, които дозареждат с позитивна енергия водата, в която се вари чаят. "Има една жена, която се закани, че няма да спре да идва, докато не опита от всички видове", споделя Слави и допълва: "Е, закани се и го прави!"


Киното започва с 46 секунди

Спомняте ли си първия път, когато влязохте в киносалон? А първия филм? Сигурно. Но надали можете да пресъздадете чувството, което сте изпитали, когато за пръв път сте се изправили пред големия екран, а срещу вас изведнъж са започнали да се движат сенки, силуети, образи. За новите поколения киното не е кой знае какво - една цифрова камера, ентусиасти за екип и компютър за монтажа. Заснемането на филм в момента е нещо, което в най-аматьорския си вариант изисква само малко въображение и що-годе добра техника. Ако върнем лентата на живота малко по-назад обаче, ставаме свидетели на нещо, което за времето си с право е било наричано “чудо” - както на техниката, така и на човешките възможности. Светлина. Това означава най-значимото име в историята на киното - Люмиер. Фамилията на братята Огюст Мари Луи Никола и Луи Жан днес оставя следи във всеки град, в който има поне един голям екран. През 1894 г. те официално забиват колчето и патентоват кинематографа, чрез който година по-късно заснемат и първия филм. Той е бил прожектиран по време на частно събиране на дружеството за подпомагане на националната промишленост. Люмиер обаче виждат пламъка в очите на малцината зрители и през 1895 г. правят нещо, което оставя още по-големи следи в историята - организират първата платена публична прожекция. Париж буквално полудява. Новината шокира новинарските агенции, десетки журналисти, изобретатели, творци, писатели и музиканти от целия свят се стичат в столицата, за да се насладят на кинематографа, както се е наричало киното тогава. Изживяването било незабравимо. Това кара братята Люмиер да продължат напред с пълна пара. Успехът им не ги напуска - през 1907 г. те отново шокират публиката, заснемайки първия цветен филм. С нарастването на популярността на киното обаче се разширява и тематиката на заснетите материали. Огюст Мари и Луи Жан вече не смогват и им се налага да викнат подкрепление. За кратко време те наемат първите в света професионални оператори, които започват да кръстосват континентите, нарамили огромни камери-сандъци. Те са били единственото, от което братята се нуждаели, за да сложат началото на филмовата индустрия, защото като продуценти Люмиер играели всички останали роли - на режисьор, декоратор, озвучител, разпространител и т. н.
Американците забогатяват през 20-те
Макар че се появява за първи път във Франция, едни от най-бурните процеси в киното протичат в САЩ през 20-те години на миналия век. Осъзнали колко много пари ще им донесе новата технология, американските производители запретват ръкави и забогатяват неусетно, създавайки огромни производствени бази. Така изникват имената на студия като “Парамаунт”, “Фокс”, “Колумбия”.
Във Франция по същото време се появяват най-големите киноснимачни павилиони в Европа. Те се използват от артисти от трупата на “Комеди франсез”.

Любопитки
Заснемайки първите си филми, Луи Люмиер се превръща и в първия оператор, който показва на света новото изкуство на светлосенките и движението.

Първите филми са неми, тъй като по онова време не е съществувала технология, която да позволява синхронизиране на звук и картина. По-късно е започнала да се използва музика, която да предаде емоциите на героите.

Жорж Мелиес, един от приятелите и оператори на Люмиер, е бил илюзионист, преди да хване камерата. Той започва да използва киното, за да създаде нов род фантастика и илюзионни сеанси. Мелиес е първият оператор, който открива стопкадъра, ускорената и забавената киноснимка, както и многократната експозиция.

Близкият план е приложен за пръв път от оператора Джордж Албърт Смит през 1901г. Пет години по-късно той патентова цветната система Cinemacolour.
.

33 франка за една минута
Първият филм в историята на киното се нарича “Работници напускат фабриката в края на работното време”. Противно на очакванията, при вида на дългото заглавие клипът е с продължителност едва 46 секунди. Филмът е прожектиран на 21 март 1895 г. на събрание на представители на дружеството за подпомагане на националната промишленост.
По-късно, през 1895 г., Луи Люмиер успява да заснеме още няколко 17-метрови, почти едноминутни сюжети с единствената цел да онагледи по подходящ начин възможностите на изобретението си. С подобни намерения през зимата на същата година братята успяват да организират и първата платена публична прожекция. Тя се състои в сутерена на парижкото “Гранд кафе”. Около 40 души дали по 33 тогавашни франка, за да видят “чудото”. За няколко дни малкото кафене се превръща в най-посещаваното място в Париж и десетки хора се редят на опашка, за да видят за какво става въпрос.


Русенска бирария показва филмите
Първата кинопрожекция у нас била на 27 февруари 1897 г. в бирарията на Марин Чолаков в Русе. Собственик на кинематографическата машина и организатор на събитието бил Георги Кузмич. Той прожектирал филм, който показвал посрещането на цар Николай в Париж, един от парижките площади и движещ се влак. Входът за прожекцията бил един лев. За времето си картината изглеждала толкова жива и естествена, че зрителите моментално били омагьосани от седмото изкуство. Смята се, че дунавският град е осмото място в света, където киното навлиза чрез публични прожекции.Месец след прожекцията в Русе била организирана и първата в София - в заведение на бул. “Дондуков”. Интересът към киното, любопитството на публиката и появата на нови, модерни сгради, предназначени само за прожекциите, предопределят и началото на първите снимки у нас. През 1914 г. режисьорът Васил Гендов заснема първия роден игрален филм - “Българан е галант”, и така магията на киното стъпва за постоянно на българска земя.



Моето късметче днес

Ако си търсиш голяма възможност,
огледай се за голям проблем.

3/23/2009

“Артисти” до входа на Сатирата



Районът около Сатиричен театър “Алеко Константинов” в София вече може да се нарече истинска ВИП зона. Освен че театърът вече посреща гостите си изцяло ремонтиран, миналата седмица в сградата му врати отвори и най-новото “арт” заведение в столицата, което цели да привлече както почитатели на сценичното изкуство, така и отявлени имена на българската култура и хайлайф. Ако сте от по-артистичните натури, вече можете спокойно да кажете сбогом на дънките и разточителното обикаляне по арт-кафетата. Мястото, където можете да срещнете сродни души, накуп с някоя друга родна звезда, да побъбрите за култура или да научите най-новите клюки от света на шоубизнеса, вече приема гости.

Бар-ресторант “Артисти” се намира точно до входа на Сатирата и е със 120 места. Заведението ще работи от сутринта до полунощ. На откриването миналата седмица се появиха много лица на родния хайлайф, сред които Деси Банова, Елеонора Манчева, Жана Жекова и музикантът Калин Вельов. Топмоделът Ивана Скендерова пък пристигна заедно с половинката си Мартин Горанов. Партито уважи и шефът на Народния театър Павел Васев. Специален гост за вечерта беше Човекът паяк Иван Кристофф, който пристигнал от Канада, като близък приятел на домакина Кирко Кирков. Водещ на програмата, разбира се, беше първият светски хроникьор у нас Евгени Минчев.

Ресторант “Артисти” е построен на два етажа – приземен и подземен. Приземният представлява нещо като кафе-клуб, в който можете да седнете и да обсъдите последните културни събития на по чаша чай или фреш. Масичките и столчетата са за малки компании – 3-4 човека, като покрай стълбите има разположен диван за по-лежерно настроените.

На подземният етаж се намират гардеробът и ресторантската част на заведението. Тя разполага с около 70-80 места, където да се насладите на разнообразните кулинарни изкушения, които готвачите предлагат. Сред рецептите в менюто окото първо грабват салатите, сред които се открояват “Сурими” (зелена салата, царевица, ролца от раци, домати, пресен лук, варено яйце, лимонена заливка), “Синьо сирене с орехи” (маруля, чери домати, орехи, синьо сирене, грозде, ябълка, лимонов винегрет), “Диви гъби с фета” (салата, диви гъби, сирене Фета, домати, пъдпъдъчи яйца) и патешките филета с лешници и домати. Основното меню също е богато, като готвачите са готови да ви приготвят специалитети като “Фетучини Строганов”, “Пене пиле с броколи” или ризото. Не са пропуснали и рибата. За любителите се предлагат най-различни вкусотии – от треска в чеснов сос и сьомга с подправки до морски дарове с перно, авокадо с месо от раци и октопод върху оризови спагети. Заведението дори предлага меню обяд, което важи от 11.30 до 14.30 часа всеки ден. Организаторът на вечерта Евгени Минчев издаде, че дори планира съвсем скоро да изненада гостите на “Артисти” със специални кулинарни вечери, наречени “Звездите готвят за вас”.

За любителите винари “Артисти” предлагат богата винена листа, като цените за бялото и червеното започват от 18 и стигат до 58 лв. бутилката. За по-слабите пиячи има опция за чаша, която се предлага срещу скромните 4.50 лв. Сред напитките място намира и шампанското, като при него “цена” е доста разтегливо понятие. Ако не сте с големи претенции, можете да поседнете на по бутилка Просеко, което струва 29лв. Но ако сте ценител на напитката, със сигурност ще се разделите с една стотачка за бутилка Cordon Rouge.

Освен ресторант, “Артисти” представлява и една своеобразна галерия, в която са поместени 49 рисунки на художникът Иван Газдов. Разположени на всичките стени в заведението.

“Имаме идея да се правят тематични вечери, имайки предвид района, в който се намира заведението”, отговори собственикът Кирко Кирков на въпрос на Монитор” дали картините на Газдов постоянно ще бъдат част от интериора. Той допълни, че има идея на част от свободните стени да се използват за поле за изява на различни родни артисти.

3/16/2009

Делнична музика

I think I'm good and ready for a change
***
Not everything in this magical world is quite what it seems
***
I'm searching for things that I just cannot see
***
I'm running, I'm running, catch up with me life

Sugar се прероди с нови одежди

Ентусиасти, спете спокойно. Слуховете, че Меката на хип-хопа в София е затворила, се размиха и вече можем официално да обявим отварянето на клуб Sugar. Единственият клуб в София, в който в петък вечер можете да видите повече чернокожи, отколкото бели, отваря врати вече цяла седмица, макар ремонтните дейности да вървят с пълна сила. Въпреки че в момента функционира само едното помещение, собствениците на заведението са нетърпеливи и вече посрещат с отворени обятия най-запалените си фенове.
"Наложи ни се да посрещаме клиенти, докато сваляме найлоните от прозорците", обяснява Шлеви, докато изтупва праха от табуретките.
Смяната на мястото е напълно разбираема. Намиращият се доскоро под колоните на ул. "Граф Игнатиев" клуб реши най-сетне да се раздели с досадното мазе, което трудно успяваше да събере всички почитатели на некомерсиалната музика. Определено танцуването между колони и стълби беше трудно, да не говорим за почти неизползваемата втора зала, в която за съжаление място намираше само гардеробната и един зажаднял за сън барман.
Новият дом на рапъри, брейкъри, груувъри и т.н. вече се намира на ъгъла на бул. "Тодор Александров" и "Цар Борис" и няма абсолютно нищо общо с преди освен белите тапицирани столчета и черните масички. Ако го видите отвън, първоначално ще си помислите, че хората са полудели и са решили да трансформират нощното заведение в поредния псевдо кафе-клуб, предназначен за тиха сбирка с приятели и показване на нови дрешки. Изненадите обаче започват след прекрачването на прага.
Първата е, че не е нужно да слизате пет минути по стълбите, за да навлезете в атмосферата на заведението. Клубът е построен на приземно ниво и разполага с цели четири помещения, ако не броим терасата, която ще приема гости едва когато температурите навън скочат над 17 градуса. Две от залите също са в ремонт и може би ще бъдат отворени след лятото. Едната от тях е изключение от цялостната концепция на клуба и се намира под земята - по стълбите, през коридора, покрай гардероба и вляво. Тя ще бъде ВИП и ще се дава с резервации за купони или срещи на "по-тихо". За по-лежерно настроените е предверието, чиито сепарета се намират сравнително далече от голямата шумотевица.
Това място е предназначено за размисли и задушевни разговори на по питие.
Засега е готова само голямата зала, която няма нищо общо с предишното помещение, което се опитваше да събере всички заедно, но винаги оставаше някой по ъглите и между колоните, жално държащ питие в ръка. Масите и сепаретата са разположени покрай стените, като по средата е обособено достатъчно място, на което запалените танцьори могат да покажат на какво са способни. DJ пултът е един, основният бар също, но за сметка на това огромен и разчупен - заема почти цялата дясна стена на помещението. Голямата изненада в новия дизайн на хитовия клуб обаче не са нито масичките, нито столчетата или барът. Новият Sugar уцели в десетката с уникалните визуални ефекти, които ще "красят" мястото по тъмно. Светодиоди по тавана и стените ще се състезават с прожектори и лазери по време на партитата, докато на големия екран - зад диджей пулта - вървят тематични клипчета.
Заведението е с капацитет около 300 места и отново ще заложи на партитата, носещи му слава из цялата страна. В четвъртък феновете на Groovy Sessions ще могат да се насладят на фънк, бразилелектро, латино, брейкбийт и диско. Петък и събота вечер отново са посветени на легендарното Bounce Party, когато хип-хоп феновете ще кълчат снага на фона на най-добрите ъндърграунд (и не чак толкова) парчета.
СНИМКИ: МАРИН КРЪСТЕВ@MONITOR

3/12/2009

Айдъли и кубински танцьори на третото Facebook парти

Русокосата певица от Music Idol 2 Пламена Петрова и кубинският танцьор Алфредо Торес ще бъдат гвоздеите на програмата на третото поред официално Facebook парти. Двамата са специални гости на месечната среща на социалната мрежа и ще се грижат за доброто настроение на купонджиите.

Партито ще се проведе утре в клуб "Ялта" и, както традицията повелява, ще бъде тематично. Този път организаторите са решили да разчупят леда с бал с маски, като така ще предотвратят евентуалната поява на "чужди хора" в клуба. Последното се оказа голям проблем в организацията на предишните партита и дори успя да откаже мнозина от следващо посещение на срещите.

Но, както винаги - компромис има. Тези, които по някакъв начин не успеят да си намерят дрешка за бала, трябва да научат специалната парола, която ще им осигури достъп до купона. За феновете без маски обаче ще има ограничения и те ще могат да се кълчат само на втория етаж на "Ялта".

За доброто настроение е подготвена и специална програма, която този път не включва псевдодиджей, който изпитва несравнимо удоволствие от смесването на DJ Тиесто и Кристина Агилера и подхвърлянето на дебилни шегички в микрофона. Началото на купона ще започне с DJ Emil Prize, който ще нажежи страстите и след полунощ ще отстъпи сцената на блондинката Пламена, станала известна от второто издание на Music Idol и любовната си драма с Денислав. Този път атрактивните танцьорки на клуба ще са в почивка и ще бъдат заместени от Алфредо Торес и възпитаниците му. Кубинският танцьор ще се развихри и цяла нощ ще поддържа градуса на купона с пламенни латино- и хип-хоп танци.

3/02/2009

So so so HAPPY


През последните няколко минути на днешният, 2 март, мога официално да обявя и тук (абстрахирайки се от Фейсбук), че това официално беше кулминацията на моето HAPPY.

Днес времето беше ОЧАРОВАТЕЛНО.
Днес хората бяха СТРАХОТНИ.
Днес успях за 20 минути да свърша ужасно много работа - да уредя едно интервю и да получа добра новина за вероятно по-добра очаквана такава......и още нещо.
Днес Той пак ме накара да се усмихна в момент, в който ми беше сънено, лениво (както напоследък, нетипично за мен, окачествявам всяка една сутрин...). И да ме "усмихне" още няколко пъти през деня, докато, в същото време, ме кара да се чувствам a loved one, although... :)
Днес Тя ми писа много, много сладък СМС, от който сякаш мобилният ми крещеше: "Ти, ти си толкова щастлива!!!".
Днес установих, че мога да бъда и ДИЗАЙНЕР, само като споделям идеите си.
Днес ядох чийзбургер от МакДоналдс и не умрях от болки след това.
Днес Коцев беше уникално бърз в пазаруването. :)
Днес Той ми обясни някой "лепкави" неща за валутния пазар. Телефона ми блокира... и се разблокира след 3 минутен срив (надали е само в резултат на натискането на червената слушалка...).
Абе общо взето........ Хора, вече е МАРТ... Минаха два месеца от 2009г. ...

Аз тръгнах на уроци по САЛСА. Установих, че танцуването по принцип е много различно и сравнително (доста) по-трудно от това, което с Вас правим (и изобразяваме), когато излизаме в петък вечер (или пък на Silent Disco).
Разбрах, че ученето НАИСТИНА може да бъде по-трудно и започнах да го харесвам още повече.
Най-сетне започнах да уча следващият от поредицата любими езици - латински.
Ходих на море. И една много важна част от морето после дойде при мен. И отидохме заедно на тиха дискотека, която ОФИЦИАЛНО е в ТОП 3 на най-добрите партита, на които съм била.
Установих, че имам непоносимост към водка.
Заобичах работата си ОЩЕ повече, не само защото гледам да стоя далеч от понятието "офис плъх", но и защото.... ИСКАМ повече от тези неща, които ми доставят удоволствие. И затова не мрънкам, когато съм на море (или в сесия) и ми се обадят по телефона "по работа".
Накарах мама да се надигне и да ме спаси от следобедните мъки (между лекции) и да изпие с мен една бира в Халбите.
И.....видях гол, плуващ в морето, човек...... :)
И...тацувах...:)


Ама аз съм one happy kid, among the others......