4/08/2008

Студенти от цял свят мерят сили на Design Lab 2008

Студенти по дизайн от цял свят ще се потят над новата задача в конкурса на Електролукс Design Lab 2008. Шестото по ред издание на състезанието е на тема "Generation @". Участниците ще трябва да предложат иновативни уреди за дома на интернет поколението (Generation @). То се състои от дейни млади хора между 25 и 35 години, които се интересуват от бъдещето на околната среда. За това поколение компютрите и технологиите са неизменна част от ежедневието. Предложенията трябва да вземат под внимание аспекти като мобилност, удобство, време, забавление, технология и природосъобразност.
Най-добрия в конкурса Design Lab тази година ще се прибере с две награди. Това са 5 000 евро, както и шестмесечно обучение в един от световните центрове по дизайн на Electrolux. За второ място призът е 3000 евро, за трето - 2000.
От 2005 година насам в конкурса са участвали хиляди студенти по дизайн. Всяка година церемонията се провежда в различен град. Домакини на събитието досега са били Париж, Барселона, Стокхолм, Ню Йорк и Будапеща.
Ако искате да участвате в конкурса, трябва да пуснете своята заявка до 4 май 2008г. на адреса на състезанието - ElectroluxDesignLab.com. Заявките ще бъдат разгледани от международно жури. Тези, които преминат първоначалната селекция, ще бъдат допуснати до международния финал в Цюрих, за да направят финална презентация пред журито. Победителите ще бъдат оценявани по следните критерии: интуитивен дизайн, иновация и вникване в потребителските нужди.

Кой победи миналата година?

Миналогодишното състезание Design Labs беше на тема "Зелен дизайн за 2020", припомня "Монитор". Първа награда в него грабна унгарски студент от университета Moholy-Nagy University of Art & Design. Той впечатли журито с уникалното си изобретение E-wash. Устройството представлява компактна пералня, която използва сапунени ядки вместо перилен препарат.

Няма коментари: