12/23/2007

Отговорите на всичко са онлайн


Енциклопедия измества старите търсачки

Вече може да намерите отговорите на всички въпроси, които ви интересуват, в Мрежата. Това става възможно, благодарение на сайта answers.com. Той представлява уникален начин за търсене на информация в интернет. Страницата е напълно безплатна и съдържа над 4 милиона теми ­ от образование, бизнес, изкуства, до медицина и зоология. Отговорите се получават от достоверни източници като речници и енциклопедии (например Britannica, Investopedia и eSpindle). Ако например искате да разберете какво означава евфемизъм, кога е роден Стивън Спилбърг или защо небето е синьо, answers.com е идеален за целта. Потребителите пестят ценно време, тъй като сайтът едновременно проверява десетки извори на информация. Посетителите също имат възможност да дават отговори, които след това биват проверени от екип от специалисти. Целта на разработчиците на answers.com е да предложат на потребителите точно това, от което имат нужда, директно, без да се лутат из дебрите на мрежата. Този начин в много случаи е по-полезен, от колкото традиционния метод на търсене, който просто дава връзки, към сайтове, съдържащи търсената фраза. Answers.com е с приятен интерфейс и е лесен за навигация. Можете както да разчитате на общото търсене от началната страница, така и да си изберете някоя от категориите. В сайта има цяла част, която е отделена на лексиката (Words). Там можете да намерите както преводи на отделни думи, така и цели фрази на различни езици.

Зона за посетители

Answers.com има и под-сайт, който се нарича wiki.answers.com и се разработва от посетителите. Той се базира основно на знанията, които потребителите споделят в Мрежата. В нея те публикуват нещата, които зна ят и питат за това, от което се интересуват. Тази страница е мястото, от което ще научите отговорите на въпроси като “Колко кучета има в САЩ” или пък “Как се прави хартията”. Има дори съвети за това, как да се държим в ресторант или пък как да поканим някой на среща.

За всеки браузър - добавка

За да имате по-бърз достъп до страницата answers.com, можете да се възползвате от някоя от добавките за Internet Explorer или Mozilla Firefox. Те са под формата на ленти с инструменти или просто допълнително меню при натискане с десен бутон на мишката. Answers.com дори имат разработен собствен софтуер, който се нарича 1-click-answers. След като го инстали рате на компютъра си, можете да търсите дори за неясноти в програмите, с които работите. По този начин, ако например превеждате даден текст, и някоя дума не ви е ясна, само с един клик и задържане на Alt бутона вие ще получите отговора в изскачащото прозорче.



1 коментар:

Анонимен каза...

На сегодняшний момент покерная игра в онлайн очаровала человечество и стала неотъемлемой частью современного интернета, многие миллионы людей постоянно борются в многообразные существующие виды покерной игры. Большинство сражается в покер ради развлечения, многие играют для удовлетворения личной увлечения к азарту, а для некоторых покер уже стал источником основательных капиталов. Для того чтобы успешно сражаться в покер стоит изучить правила игры, воспитать собственную стратегию осуществления игры и подобрать наилучший Покер-Рум, затем обрести солидный бонус и начать личный путь раскручивания в покерном мире. Все эти проблемы детально излагаются на ресурсе http://poker--strategy.ru где каждый фанат покера найдёт для себя множество нужной информации.